召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(60)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁就好正常,Ching 你繼續加油啦
次次學完車都腰痛係咩回事
考忠義最驚呢條路對頭車 好彩全靠小巴佬俾手讓我行先
U turn同撞車 願閒期詳
唔計九巴考到牌一年內唔做要賠錢,要考自動波可以考慮入九巴
報街一係考棍波(街好似冇咩自動波巴士),除非你想考埋中型貨車
成日停車停得太早 畀人屌
晏就駛出大馬路 又畀佢屌我追車
學院個獨立訓練自己泊車
control room個阿sir係咪會話你知泊得正唔正確
定每次都要自己落車睇
個阿Sir匿喺間房入面唔理你
我初時都係落車睇,但之後落車窗伸個頭出去睇就算
感謝師兄
你係幾時做果個solo training?同模擬考試同一日做,定係其他時間做?
一般你個阿 sir 都會教你一齊 book,solo 完飲啖水就去考 mock。
我因為導師冇提我要自己預約時間,係friend度聽到先預約所以太遲冇乜選擇,所以分開咗兩日,獨立訓練完幾日後先再模擬考試。如果可以同一日做晒就方便啲,兩樣都只係45分鐘,唔使分兩次去學院咁麻煩
加油
我個導師淨係提我要約模擬考試(比正式路試早7-10日),完全無提我幾時約獨立訓練
反而約模擬考試果時,個staff建議我一次過做,先做獨立訓練然後考模擬路試
我14號考
約咗今個星期六solo+mock
都唔知改唔改期好
屌上第一堂啊蛇行左幾轉就叫我上
開車前點望盲點左右鏡又唔講
小路岀大路又唔講點停
輕踩極力迫力減速到雙白線停定左拉手制空波?
望好哂鏡無車輕踩極力轉一波拉手制行?
唔上youtube睇真係好多細緻野都無教
輕腳啲咪得囉
收到風冇得考
咁我鬆動d,我5月中先考
我4月尾考係未預左唔洗考試?
不過D師父真係好仆街一路教一路屌
有次頂唔順佢係咁屌我,話番佢幾句...。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞