召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(60)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
棍私起步嗰陣踩少少油更加重要。
初學嗰陣齋吊離合, 唔俾油起步, 次次起步都跑馬仔, 甚至死火。
依家起步就踩盡離合入一波, 踩少少油, 升離合至磨擦點, 起步真係會順好多。
梁文泰 車牌ab8108果個?
巴打有跟過佢?電話係咪xxxx xx60?
問師傅
佢最直接睇到你既動作
問佢唔撚答就轉師傅啦
我都係早你一日考
不過可以放心 我估冇咁快開 學多幾堂練lor
本身今日考 無得考了
今日第一日學車,手腳完全唔協調,師傅勁好人都差啲比我嚇親

利申: 本身咩都唔識,棍van
第一堂雞手鴨腳好正常,慢慢練自然會熟
路試 自動波貨van第五次重考
上波都俾住油咁鬆極力子
會有咩問題?
其實我覺得自己係衰緊張,講真師傅同我講嘅野我都明,喺一到要轉彎就唔知自己做緊咩

開車行直線都做到嘅
師傅最初果陣就同我講油門同極力子唔好同時踩,唔記得係因為架車既結構定係怕我新手搞唔掂咁多野

但學下學下我又覺得鬆晒極力子(拖波)前俾少少油會順D
不過我係踩brake 踩到咁上下,踩低極力子轉低一波,就鬆晒極力子果陣再擺返隻右腳上油門俾少少油
而2轉3,3轉4果陣又係轉之前俾多少少油先,再轉高一波會順D
幾時有得排期呀屌
過年後等到依家都未有得排
我初初都係架
成日轉彎都俾人話太多或者太少軚,又試過完全未鬆油門就踩極力子轉波
上多幾堂就會自然順,最緊要你覺得自己有進步,慢既咪學密D
果陣問D朋友,個個都話係感覺黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞