召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(60)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
但有時扭太多就煩
仲有冇師兄解答到
4. Brake唔brake到你自己會feel到架喎
6. 中鏡一定要睇 就算我依家考到牌都keep住會望中鏡
4月15號考,係咪可以預備改期?
我遲你一日不過上面有巴打話暫定停到四月四
我諗而家應該只可以等四月四號有無其他巴絲考到
不過而家嘅疫情唔多樂觀⋯
我4月14考,都唔知補唔補鐘好
就算綠燈都最好拖二波過燈
一嚟冇咁快二嚟易啲收
過完燈再上返三波 又可以表演下轉波
想問下過咗office hour仲可唔可以入箱?
我都想知!我417
想問巴絲打,如果今期報筆試可唔可以walk-in去運輸署交form,定要上網預約先得
我今朝打去問
戴哂頭盔咁強調而家係delay到另行通知

上面1號個巴打係咪無去考到?
我都係4月15考
原本4月6號考 宜家應該繼續返工了
燈位開車 左中右都望先開車?
盲點洗唔洗?
泊s位問題仲有冇師兄答到 無雪糕同情方又可以點渣返出黎
我一直覺得我師父好好 而家先覺佢好似好多野無教
我連開水潑 開燈 都唔識
師父話考車唔洗學咁多野
正常平均要學幾多堂
學咗成三十堂(45分鐘一堂)都成日衰擰頭同迴旋處
30節基本上去考已經可以,不過自己覺得未ok都要繼續學 加油💪
迴旋處真係好撚難
內圈
有次扭太多,車轆掂搏
之後扭少啲,又驚過咗左線
咁入個時架車打45度都會阻到右線
一樣道理出返黎咪一樣會阻到右線
點解師父話出黎無可能會過到or阻到右線
唔係太明泊s位點樣唔借位?借位意思係咩意思?指過右線?
咁如果前後泊哂車既情況下黎出?又有冇可能唔洗借隔離對頭線
我跟駕駛學院學
wtsapp左個師傅但係佢藍剔我
係咪應該打比佢問下比到學車期我未
本身份工要番shift佢話可以提早比期我
但係驚chur到佢比佢diu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞