召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(60)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我師傅都會畫圖 又會有d情境要你諗下
真係通好多
好彩遇到個識教又後生既師傅
我覺得學揸車除左天份外
有冇信心控制到部車係好緊要
你有信心(師傅比到信心你) "撚"得掂部車
咁學起上黎會舒服, 進度又快
如果冇信心(師傅打擊你信心) 畏頭畏尾咁
咁自然揸得辛苦, 進度又慢
小弟學牌4月到期,啱啱肥左次,係唔係而家乜都無得做,要等網上resume先報到快期

同埋學牌續牌而家要點搞,有無巴打知道?
入箱
想問下有無人投訴過香港駕駛學院
2月5號俾錢佢地職員幫我搞學牌 今日去到話個學牌未到
叫我自己去運輸處搞 今日無得上堂
早半個月whtsapp個師傅約左今日學車
早2日我仲msg佢洗唔洗學車延期
佢叫我照上
完全無講個牌未到 仲要個師傅無幫我落到學車booking
姐係我有無學牌 今日都學唔到車

打hotline投訴只話跟進 我覺得至少要補番1堂俾我 我先our
仲有填埋份表
支票唔係本人開都得

我未收到牌 但見支票琴日已扣數
收到
我果時係12號佢整牌+寄(睇信日期),14過數,16收到
317寄申請re學牌 今日收到電話補email 住址
有冇人本來2月頭考宜加仲未收到信
又冇得walk in
都唔知點整個學牌
想問下要係邊填email?因為我見唔到要填 廢事補
學牌又整唔到 都唔知揾唔揾師傅好
唔洗填 email 係我漏野。佢叫我e返比佢地
搵師傅整咪得
師傅可以自己幫你整?

唔係都要去運輸署入箱咩?

如果係,有冇ching可以介紹下港島區棍van師傅有咩係好嘅?🙏🏼🙏🏼🙏🏼
5月25考 但仲未有師傅....
師傅幫你搞
佢地搵食幫你mon住好過你係到提心吊膽
師傅就唔敢係到亂介紹wo
有無人知依嫁路試係咪正常如期?定又停返??
唔係停哂啦咩?
講返我自己經驗先
我學之前同學緊(頭2,3堂)都有問fd既意見
所以中間慳左唔少時間
第一次揸師傅就同我講我係適合揸車既人
仲預我學25,26節內去考應該冇問題
但個個人唔同, 要學幾多堂真係要睇人(帶返頭盔先)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞