召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(60)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
就算拉完手掣我如果放鬆個brake都會溜後
咁即係正常情況
拉完手掣應該架車唔會郁到?
但有時落斜我入一波吊緊極力子
就算未鬆手掣架車都會郁小小
Cut線 / 細路出大路比後車閃係叫我出定唔出?
謝謝
其實我唔確認係咪淨係郁一下
因為我拉完手掣一鬆brake
發現有少少想溜後既感覺已經嚇到踏番住brake了
出 但要爽手
唔好搞到人地踩brake
有機會拉一半
拉一半行到仲可以郁
放都有機會放唔晒 放一半
可以留意下標板 有個紅圓圈加個感歎號!
有呢個仲識郁就代表你拉左手制或放唔晒
戴咗面具都認到
Send錯
排期究竟幾時開返,好似二月到而家冇開過排期
屌1月尾衰泊車如果報到呢啲時間應該考完
乙部都要等到六月咩世界
最慘考後七個工作天撞正過年報都冇得報,跟住就停晒,如果報到有改期都好,而家連報正常期都成問題
1 手制係咪拉唔夠 拉盡啲 拉咗等於brake
2 左腳吊極力子果陣 右腳唔係油門就係brake
鬆手制唔俾油吊住極力子架車都會行
鬆咗手制唔駛心急俾油 亦唔好咁快放晒極力子
死火應該係鬆極力子太快 唔好咁快鬆晒

有錯請插
而家係停到幾時
我2月畀佢調到5月,但師傅話唔洗驚有得考
我拉上去feel到實實地頂住
應該拉曬
但放手掣唔係轉左禁粒掣就自動彈番落去咩
應該唔會放唔曬
我都留意下個標板先謝謝
我成日放得太快極力子死火
吊極力子再印住少少油
鬆埋手掣確保架車有動力向前去先慢慢放極力子
吊極力子都係畀緊動力,只係畀少啲,唔係brake嚟
有錢咪送比師傅洗下睇佢平時對你點啦
不過儲得越多鐘係越易pass既
問題2,拉左手制唔應該再印brake喎
照返平時斜路開車就得

仲之1定2,一拉哂手制就唔應該溜後,係既話車有問題

btw 有陣時見師傅斜路停一,兩秒都係唔拉手制就咁印住brake再吊岩極力子放brake就繼續

平時佢唔會教係last一堂問,佢先講,仲話我傻仔
到考試無意之間都用咗斜路一停就轉綠燈

屌第三次考都咁有信心
好彩無溜後死火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞