召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(60)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
oh你係申請p牌
係呀,自問算好彩係停考之前有得考試
依個我都唔清楚
求其他巴打解答
去睇下考車紙 對學車有幫忙
有個停車類下面有未有查看交通情況
3次就下次努力
想問下如果三波行緊
想停車直接3波停車有冇問題

因為我見網上好多人話3波直接停會肥

但我問師傅佢好燥咁話冇問題
我自己又唔肯定唔敢話佢唔岩

但好想知實際係咪真係冇問題
考自私 學左8節 4堂
仲未識轉彎 想跳樓
無端端有個行人衝出來
唔通仲慢慢轉波咩

果刻停車最重要
仲掛住轉波果個人已經比你撞死左

利申:比師傅罵過
幫frd 24號沙田交,到今日都係乜7消息都無
咁如果有時間呢
例如前面紅燈
我而家學係照3波踏停空波 之後直頭一波開車
*直接
3. 其實出個時扭左軚係應該就住就住扭,車快扭快啲,車慢扭慢啲,望住左鏡會易啲就位嘅。忠義街出泊位係落斜,你唔用break多數都係沖。好多時個極力子都係扮野吊住

5. 忠義街啲袋口完全都好闊,唔俾油真係好慢。反應越大意思係你一波踩少少油門同三波踩少少,三波你唔係好feel到有反應。
3波個速度踩盡極力子會唔會俾人剔空波滑行
前面紅燈就應該預番位置減速轉2波再停車
所以有樣野叫燈前決定點,睇番當時車速和位置決定轉燈時照過還是準備停車
岩. 同埋其實好睇官, 仲有佢覺得你ge 錯波影唔影響

我上星期一觀塘投遞
今日張支票都未扣數
理論上改變行車速度前後都要望哂啲鏡。
停車拉手制前同後都要望吓鏡交戲。

另一個就係一路揸,都間中𥄫吓啲鏡左後右有冇電單車或者 DC9 呢類威脅。
佢delay人個考期
但又唔諗吓張學牌會到期
月中無學牌無得學都唔知點搞
想問下石油氣有冇油卡介紹
好沖咩 我又唔覺 落住整力子都夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞