入黎放低你隻龜 2

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
我都諗住買包細嘅試下,我應該會兩溝咁俾佢食
食完啲便便真心靚咗聽講豹龜易爆白啲
但大龜食有啲唔抵 大龜會好快食晒
佢份量唔多又細粒
我隻櫻桃紅腿幼龜嚟,應該ok,唔想佢大得咁快但又想佢快啲爆白
本身醫隻斑龜苗
打咗成個月抗生素
成個龜醒神晒
不過仲係沈唔到水同會側游
以為係個肺有啲永久問題
我諗住佢食得游得就算

但今朝發現佢浮係水面
攞起佢啲手腳無乜點郁,唔肯食嘢
即刻轉淺水加繼續晒燈
諗住放工睇下佢點
但返嚟已經唔再郁
隻眼仲要開住過身

等陣出去土葬咗佢
rip
所以個袋都要印隻豹?
Btw份量真係少左d,應該好快可以食晒一包,唔知aog做唔做到keep住有貨,話晒香港代理
所以比細龜食好啲 抵食啲
之前個個代理平過佢 但要面交 好似冇鋪
盾仔你地一日餵幾餐佢食
岩岩買多左隻新
肯行但好驚又唔追草食
見d人陸龜好似普遍都一日一餐糧加耐唔耐俾蔬果草,大隻d好似兩三日餵都得,但就一定要俾水
我有fd養,佢一日一餐每日浸水曬太陽同放佢周圍行下咁
同埋佢大得好快,多啲同佢影相
依家一隻5-6
一隻8-9

細果隻好活潑
大岩岩新番有人行過都會縮
雖然唔係好關事 但係有冇人帶帶龜去移民既經歷 因為遲啲去澳洲但我好撚鐘意隻龜想帶埋去 有冇人知澳洲既安排係點 或者有親身經驗可以分享下
建議你google下啲寵物移民公司問下
幫你推下
我個女又發動技能, 行過水池又見到有龜BB被欄困住, 隻BB應該出世冇幾耐, 底殼3CM左右, 仲未硬, 但係比D死人仆街魚啄到花晒, 好慘, 唔忍心又執咗佢返嚟
返嚟同佢沖好涼, 而家入境隔離檢疫中
其實爆白代表咩?
張圖白色嗰啲就係,簡單講即係成長紋?

呢隻好靚!!爆白好似得櫻桃先有
應該某啲陸龜先會有?
年初時已經執過一隻,又係返嚟時得2、3cm,而家已經大咗有8、9cm,同我另一隻養緊既支那花龜一齊生活緊
我隻紅耳生完蛋就神隱咗,係唔係正常?
生完蛋後2日都食好多野,但呢個星期佢野都唔係好想食咁,放佢落地就走返落梳化底瞓,唔捉佢都唔出來。
豹都有
大得咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞