入黎放低你隻龜 2

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
旺角去太子站間m記對面有間賣 街邊鋪黎 平時都係個度買
冇呀
應該係想扑野
男對女狂搖對手
後尾男個隻咬女個殼
女唔撚show佢
你就好
我果兩隻初初都差唔多係咁
而家越嚟越惡
我係調轉 男對女搖手 條女追住咬仔殼
隻仔好想搞佢 但條女唔show佢仲兇9佢

條女一哄埋佢就勁驚 你睇下佢個鳩縮樣
我個隻巴西 你呢
好撚好笑
成個人樣咁

有冇人知呢隻龜個殼係咩病 (珍珠龜黎,幾個月前汁番黎,仲未好番)
似角質化 個d位硬唔硬
硬呀
咁應該唔係爛甲 係角質化
無咩事 不過想美觀D可以有時乾養and塗betadine
鼓勵曬多d太陽
好 唔該
唔使聽老母
水要過背
其實巴西水性都好好 佢又唔係bb 深水係ok
佢仲多空間游添

大家好,我隻巴西養左兩年幾,最近發覺佢唔食野又唔郁,仲生左啲白點。想請教大家佢係咩地方唔舒服?
想同大家分享身心疲累既事

我養左狗同龜各一隻,佢地兩隻唔岩嘴型。
佢地d視線係:龜 狗:
隻狗唔敢掂隻龜,隻龜知佢驚成日突登行近整蠱佢

尋晚我返嚟,隻狗痾左屎,但舊屎係比輾過⋯
咁我隻痾有潔癖,100%唔係佢,咁我就心知不妙

我隻龜唔困得,佢要同隻狗一樣,自己搵櫃底訓,要自由,食嘢屙屎尿飲水,自己識去返個龜池
咁即係話, 隻龜輾完d屎通屋行

如是這,尋晚我o完T,第一件事要喺櫃底摷返隻龜出嚟幫佢沖涼,洗屎,跟著再洗成屋地 ,阿門!
漏左:要執返隻狗堆屎(扁晒)
西錦
之前行魚街見到東錦苗都覺得好靚好想買
有冇相睇下你個隻
我覺我魚街好少靚龜, 一係就好細地方養住
之前係魚佬見到 好似一缸有7,8隻到
隻隻都好活潑 有一隻甲紋特別唔同
同埋頭d紋好白 唔同其它黃黃地
而家都好後悔冇買到
小巴西有輕微肺炎,應該點做?
側浮 少少開口抖氣 唔食野
但聽講魚佬呢排d龜住既地方勁污糟, 上次見到有d黑蚊蚊, 聽講有人仲見到佢賣肺炎龜同d水有蟲, 有d驚
你唔驚就買粒抗生素比佢藥浴 阿莫西林(Amoxicillin) 藥房有得配
當然最好梗係睇醫生, 我都係因為之前草龜肺炎上網搵資料, 不過最後都救唔返, 所以睇你點睇, 你google 龜 阿莫西林 會查到要點搞
隻巴西龜好似想生蛋 哩排成日係度r屎忽 佢又冇教好瞓可以點幫佢
比個石春區佢生? 我見d 人係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞