入黎放低你隻龜 2

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
個睡姿好肉酸
戀愛自由式
用樹皮會唔會麻煩清理?
我都養緊櫻桃紅腿5cm,石板 三合一養
我隻櫻桃紅腿返左屋企一個月有突,仲係好驚人成日縮頭噴氣聲,其實係咪5cm龜仔都係咁
養陸龜bb既巴打們,請問你地既龜箱邊度買?同埋咩價位到?
巴打屋企好大? 咁大個擺邊?
好正啊龜龜一定好開心
個缸係邊到買?
我住外國,個缸擺車房

個缸喺Amazon買,叫stock tank
我嗰隻都係5cm左右
養咗兩星期
樹皮我覺得ok,我自己會1-2日就反一反啲樹皮
驚佢up住會生蚊兹仔,同埋我1日會噴濕樹皮3-4次,因為櫻桃紅腿要濕度,樹皮都保濕的
tough cubic我覺得好似幾好,不過未用過
我見魚佬有得訂,價位你可以上去望望
我嗰隻唔算好驚人,但有時我動作快嘅話佢會縮
你試下隻手埋去嗰時慢少少等佢望到你隻手,咁佢就冇咁驚
岩岩官網睇左90 x 45 x 45 $1117,好似都ok
應該都係紅腿咋,箱係太大定點?
我自己用緊pvc木箱,覺得一般,因為我養櫻桃紅腿要keep濕度,成日噴水,我諗個箱玩唔到幾耐
btw魚佬到訂好似會送埋上屋企,我換缸嘅話暫時都係對tough cubic有興啲
利申非打手
但照燈果d點搞好
係囉,我就係諗到燈既問題,夾係條邊又太近,插電又好似唔太方便
最慘係屋企有隻化骨龍,太開揚一定成日去搞
係呀,好似滿501就送上門
我有上淘寶睇過,款好似係幾好,但始終唔想係淘寶買
師兄想問下你隻龜有冇自己痾尿之後瞓返喺上面?
上網睇過話正常,想知下你嗰隻有冇咁嘅習慣
都試過一次,山洞屙完繼續縮喺入邊
但佢多數都係浸水先屙,日日浸易清理d
隻巴西龜終於生咗蛋
俾泥佢唔生係鍾意喺水度生完即刻食返
新人報到

我老豆送咗隻斑龜龜苗俾我個2歲嘅仔
而家養咗大概3-4 星期
返嚟幾日已經見到腐皮同指甲甩咗幾隻
過多幾日忽然唔食嘢,又無口mark mark, 游水側埋
都知佢有埋肺炎
嗱嗱聲帶佢睇獸醫
最後診斷腐甲加肺炎
聽日應該打last 一枝抗生素

希望佢大步𨈇過

唔知大家有冇試過,明明龜仔冇病冇痛,但無啦啦成盤水變成血紅色 連續兩日係咁,但佢地又行得走得好食得.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞