入黎放低你隻龜 2

1001 回覆
52 Like 5 Dislike

求救
我只龜好似有白內障
又唔食野係咁訓教
係咪好嚴重?有咩藥/眼藥水可介紹?感謝!
買外國牌子眼藥水試下

稀鰭d 人真係好好, 買左漏水了

好貴 你好有米
218 下面個牌錯架
嚇死
絲打用緊?
一陣返屋企裝, 未用過, 不過佢話呢個真係唔係吸屎最好個d 款, 但我想用最簡單試下先
岩岩先知mazuri糧叫m糧
早幾日係鱟地坊嗰邊買左啦,兩隻龜好似幾鍾意食
應該話只要餵咩佢地就食咩
等你用後感
佢有介紹我吸屎好好既要底又網個頂又裝, 我唔識, 同埋最好要玻璃缸唔可以太細, 所以用左入門款先, 不過可能都快要換棉
個膠箱唔夠高, 要買過個高身d 先岩裝到, 個浮台同濾水都吸唔到同夾唔到個缸, 搵夾夾住先, 同埋個浮台feel 到隻龜再大d 一定可以越獄, 驚

濾水有點嘈, 嘈係d 水聲嘈, 唔係部機有聲, 唔知係咪本身一定係咁, 有咩辦法?
Hello
乾養and 搽iodine/betadine 藥房有
每日浸3-4次水and食野 小心溫差
己經做緊, 獨立乾養, 朝早一次夜晚一次小量水比佢飲同少糧, 唔該曬
我隻野都係醫緊 差不多好
因為佢都係唔肯上水 依家定期強迫佢上水
我個隻有上水, 但我估係買返黎己經有少少感染唔知, 黎左一星期, 好勤力日日換水, 所以應該唔關水質事, 係都可能係因為唔慣要適應所以有D事, 見佢平時有曬太陽
今日問稀鰭直情同我講唔使用藥, 最緊要乾養, 而魚佬就話其實唔使用龜精靈, 佢都話係乾養就得, 真係用都係用碘最好
另外有話如果己經有感染就唔好直接水喉水最好除錄氣, 之後送左包除綠比我無收我錢, 當然因為我有買其他野先送
魚街有得賣 我都有用 有支zoomed藍色除氯氣ge
我由佢bb用到大 bb果陣怕佢對水敏感
zoomed 好似大牌, 信得過d, 搵日去睇下先, 魚佬送個包雜牌唔敢用
頭縮縮好好笑
肥到包莖咁
每次落少少 用到2046都未用完

瑜伽大師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞