[Netflix] Money Heist 紙房子第四季 trailer 討論

944 回覆
59 Like 4 Dislike
睇埋making of你就知佢個影響力幾大
佢地係代表緊一個反體制嘅意識形態
唔係單純一班貪錢嘅賊
特別嗰時S3係七月上,嗰時反送中緊
個代入感特別大,所以會係好想佢地贏
正如我都好想香港人會贏
算鳩數吧啦 搞到成班角色弱智咁
仲有外掛金身
等我一路唔睇等3 4 一齊上先睇

1 2 當完左就算
市長下密令直接開火強攻入去,挾持者連人質全滅,所有網絡消息報紙報道被和諧,銀紙照印,人民幣繼續穩定操控,professor 黑人問號
第7集其實都有個位好啱依家嘅香港
就係tamayo 叫alicia頂左隻鑊嘅時候叫佢唔洗驚坐監
因為佢哋可以破壞證據嘅公信力 搵個聽話嘅法官
一個民主國家嘅法治都可以被情報機關影響
更何況已經變左做police state嘅香港呢
所以係冇普選之前唔好以為班黑警會被告得入
佢真係就算唔撚講嘢個衰樣都想打柒佢
回憶陣型會越黎越多人
回憶線多咗啲
係咪有三條?
老實講Nairobi. 死係上季bear bear 熊果招仲合情合理,仲埋仲摧淚。
Palermo 一方面話忠於計劃,
一方面明知個保安咁危險都放佢走,
其實係好唔合理。

其實今季多左好多官能刺激既槍戰,
反而緊湊既文戲少左好多。
Berlin真係好有德國佬冷戰果陣spy味
果陣鐵血味
Palermo 係計劃核心 又比tokyo 奪權 佢咪話要製造混亂拎返個位 係冇諗過光頭佬咁勁姐 其實解釋左
可唔可以下一季見到 rio/tokyo/denver 是旦一個死左佢,三個又廢又阻住哂
點呀兩次都俾差婆搵到去個竇度

一句hack就hack晒啲Cctv, radio....

掛住berlin啲壓場感
最做得野嘅Berlin, Nairobi 都死晒
第三季因為退步太犀利睇到第五集棄左
見出第四季諗住入黎睇下咩料
結果Nairobi... 仲要出第五季...依家唔知追唔追好
Rio Tokyo 同Denver 三個返去死啦屌
咁撚受情緒影響點做大事
Rio先
Agger, rio 真係見多一秒都嫌多 , 好心同tokyo 死返去個island 度啦
Denver我反而覺得ok
街頭拳王脾氣係大 你比個拳王我但無乜大脾氣個違和感好大
Marseille幾型 但無乜戲份
一睇到toyko話自己想做leader就真係笑左出黎
咁多季都因為佢D性格出事
幾乎穫穫tokyp都係阻住,professor最錯係條team搵左tokyo
幾時出第5季
denver還好 好勇地掟個手榴彈比光頭佬

反觀rio揸住支槍淆晒低真係唔知講咩好
有冇人覺得督察個老母好似Teresa May
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞