[想見你 不見不散]想見你映後討論4

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
有冇人都覺得d歌好夾套劇
首首都好好聽
搞到宜家係個腦係咁loop

#想見你的0306

想對你們說的話,已經P在柱子上了。
答案就是:___

3/1日起 每週六日晚間十點
《想見你》與你再次相約在「CH39中天娛樂台

兩位柱男
直情好似度身訂造咁
最驚喜係藍色初戀入面用左五月天首擁抱
一句台詞都冇但係帶出左初戀果種青澀味
宜家聽親擁抱都覺得有浸GAY味

好擔心d貓貓
班長手下留情呀
故事就帶出只要錄音帶存在,就代表三個人 雨萱 子維 芝齊 可以返回過去/將來,去改變事實,我就覺得任何人每當改變一個事實,就會產生一個輪迴。
每個輪迴的特點就是:韻如、子維、詮勝、俊傑都要死
所以故事最後,雨萱知道燒左盒帶,才能解決不繼輪迴的問題。最後見到雨萱和詮勝的經歷慢慢消失,雨萱也消失,所有輪迴產生的世界。也一齊隨錄音帶而燒毁。
最後大家還原至1998年韻如發生車禍的世界。但每人竟然還有保留少量記憶,憑著記憶讓大家將來有發展的空間。
終於煲完第一次眼濕濕咗幾次
李子維好有愛佢有種越嚟越成熟嘅感覺 由一開始嘅中二小屁孩變成好溫柔體貼嘅男人唔識點形容
不過想問點解燒完帶之後 韻如醒返隔離嗰個會係俊傑而唔係子維?
尋晚睇完第一次+1
女主演技真係不得了
我看見妳的聲音 我明白不到愛情
當妳的沿途風景 至少我曾經出現在妳生命裡
心裡的森林 藏著一個秘密
叫做我愛你
想要memo紙唔想要書包

好想要

1.限量500個,每人最多購買2個,售完為止。多按數量會被退單。
2.包包內再加碼贈送:精裝便條紙(尺寸:8*11cm)+應援扇扇子一把,另!!隨機神秘好禮(僅部分書包中會有)。
3.書包尺寸:25*15*6cm ,內裡附拉鍊與魔鬼氈(想家編實測,可同時放入小說、寫真、手札)
4.寄送地僅限台灣地區
想許光漢幫我寫師哥是我
聽完好似心口插左兩刀
好心痛詮勝 雖然佢個故事淨係講左幾分鐘
Loop左好幾日 莫俊傑
正野
擁抱本身真係一首講同性戀既歌
嗰一段真係好好睇
一句台詞都唔使講
但絕對帶出咗好重要嘅message
嗰 part 根本就係一個 MV 嚟
仲loop緊 真係一聽就會諗起莫俊傑 真係好欣賞劇組會因為一個角色而做一首歌
推得好快好感動

呢家返工同同事用普通話傾計
話說陳財裕又話係高中同學
當時搞到自殺咁大單嘢 咁佢咪知王詮勝搞基
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞