[想見你 不見不散]想見你映後討論4

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
同感...嗰陣睇直播 無乜感覺
二刷真係搞唔掂....感受大好多..
笑位都變成想喊
每當男女主望住自己未來既男女朋友
而唔可以講出口曾經既一齊既經過
只可以自己再次默默證明自己既愛
為甚麼每個人都要我再努力一點?就因為我不是你們期待的那樣嗎?

呢句睇緊嗰時仲心痛而且配合畫面搞到我印象好深刻
韻如孤僻嘅性格係由細到大家庭因素造成 自己自卑起咗嗰圍牆比自己當身邊同學 鐘意嘅人 甚至家人細佬都話以前嘅自己唔好個時 其實真係好傷
二刷緊 留名
呢個end都唔知算good 定 bad end
不過我冇你咁正面

睇完而家不停係個腦到播last dance
雖然知好多人唔鍾意佢個角色 但我好心疼佢佢係對世界太多期望了 連死都諗俾人殺死先令人唔會忘記 好慘
係..跳樓前講番說話真係好心疼佢..
莫俊傑努力阻止佢唔好跳嗰到都睇到好心up
有啲興趣想睇小說版
邊到有得買
睇得咁快
其實每集標題應該編劇自己起返,真心覺得編劇D文筆好過不朽.唯一無嘅可能就係不朽個種矯情.
ching睇得好仔細
我都覺得三穿由頭到尾都係韻如
因為以雨萱嘅性格應該會同子維講翻去翻到2019嘅事
而唔係咩都唔講
第三穿是雨萱,柯佳嬿講過,佢話雨萱同韻如的分別係左眼下的墨。做韻如時,會化裝遮走。
自己覺得係Bad End黎,睇完有後遺症唔開心左兩日
呢個堅 原來啲scene係咁樣對比左
所以覺得想見你
可以係雨萱想見子維 子維想見雨萱
亦可以係子維想見俊傑 俊傑想見韻如
子維對友情同愛情 一樣都係咁重視
俊傑就默默咁守護一個人
呢個世界有幾多個子維/俊傑咁既男人
尋晚睇完13集
我宜家成個腦都係李子維 同黃雨萱

黃雨萱:「不管我們的未來會變成怎麼樣,我相信如果是你的話,你一定不會忘記我,你最後還是一定會找到我,對不對?」
李子維:「我答應妳,我絕對不會忘記你,不管用什麼方式,最後我一定會找到你。」
最關鍵既穿越條件就係想見你
李子維莫俊傑兩個角色都暖到爆 現實點會有 唯有咁同自己講 先脫離到套戲既後勁
二刷中⋯
第二次睇第一集生日嗰陣喊到癲咗
樓上有清講好細心諗到雨萱空難後剪短髮
因為佢由細到大都係長頭髮,一次過剪咁短
只可以講詮勝空難對佢真係好大打擊
討論下劇情 討論下佢地近況都好 唔想抽離啊
睇完佢d專訪勁中意佢 覺得佢係個有深度嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞