[想見你 不見不散]想見你映後討論4

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
俊傑跳樓嗰幕對我嚟講真係好震撼
仲有每日彩蛋花絮 keep住熱度
其他劇通常播完就冇
呢套播完繼續有更新
最令我感動係佢天台表白同埋為咗韻如認自己係兇手,個一刻真係好想身邊有個咁愛自己嘅人
剛剛睇完二月廿九, 睇完完全無心癮
用近年穿越劇嚟比較
CCTVB 嘅金宵大廈、EU超時任務寫得更好睇
當然同想見你仍有好大段距離
仲有韓劇九回時間旅行都係比二月廿九寫得好
二月廿九就好似龍門冰室咁, 雖然値得支持, 但冰室始終係冰室
想見你就係半島酒店, 有Fox 有滚石撐, 有錢有歌有視后,
一大班製作團隊, 所以完全唔同層次
套劇播完成個月 反而越黎越多朋友睇真係好感動!!
呢套真係勁
未試過睇完隔一個星期再翻睇
二刷中
冇睇cctvb果d劇

「不管我我們努力,想要爭取繼續待在你身邊的機會,到最後,反而讓我踏上了離開你的那條路。」
二月廿九未睇晒 睇到第7集 無追到直播
但係完全感受到港劇既希望
絕對值得支持
我都係覺得 唔會搵想見你去比較啦
就好似我亦都唔會搵愛的迫降去比較 想見你
因為 我覺得唔同既地方 都有一套劇 可以咁大迴響
就覺得好欣慰 大家都可以製作出咁高水準既劇
唔係單純為錢 千篇一律既商業愛情劇

CCTVB既 就無睇過
EU睇過小小 因為朱千雪既關係
CCTVB既立場關係 我就一定唔會睇佢
但係的確 咁大間既電視台 亦都有好多人才
金宵播嗰陣 有唔少朋友都有睇
我有問佢地 CCTVB你都睇?
佢地就答我 佢地上網睇 無係電視睇直播
當然我自己就唔太認同呢個方法
但係證明 好既劇本製作 演員 係會有人睇既
我希望viutv又好 有線又好 港台都好
甚至fox hbo拍多d港劇 挖走晒CCTVB既人

Viutv其實有資源 但係覺得佢地既策略要打好d
見到佢播完二月廿九之後播返韓劇....
二線時間都係韓劇...
點樣可以見到viutv係想推動港劇

以上個人意見
金宵大廈又係穿越?
係幢大廈穿越? 簡介下
我無睇過
所以介紹唔到
有無巴絲介紹
老子維
溫柔 深情既代表

#想見你的0314

不急,才中午。
再睡一下晚上10點才有體力重溫想見你

每週六日,晚間十點請鎖定中天娛樂台,
我們,想見你
俊傑呢?

打完機未

係呀
想見你真係最小二刷先會更明白,
唔返睇都唔覺交代左好多同好多細節
半日追完二月廿九,飛住快進睇,無期望中咁好睇
主要係對白無咩深度,而且劇情太短,做唔到完整咁表達出成個劇情
同類型穿越劇不自覺會有比較,比較之下感覺其他都係垃圾
只可以係度留言,追曬兩套劇應該會明白我感受
所以睇咗二月廿九再睇想見你個感覺會比較好
二月廿九頭嗰五集有啲拖 後嗰五集個速度接受到 但係畫面靚啲 同埋啲bgm好正
想見你劇情追看性高啲 睇完一集會想再睇多集 但係呢種感覺 二月廿九得第六同第九集有
同時睇兩套穿越劇小不免會有啲啲比較
可能係入面呢
http://www.mediafire.com/file/9ca7bhr5zc277ai/1.%25E6%2583%25B3%25E8%25A6%258B%25E4%25BD%25A0.json/file

小弟整左d 想見你 既whatsapp stickers
唔係好靚.. 希望大家鍾意

Dl左之後 用WSTick個app dl就可以
好慘
想見你喺各方面都好完美
故事情節交代都喺13集內做到高水準

二月廿九固然冇辦法同想見你比
喺預算有限上 我會明白劇組已經盡力同靠畫面取勝
但其實係劇本嘅問題比較大
有時台詞需要口語化一D
好似 yeesa 成日會講「小時」 但一般人係講「鐘頭」
同日常講嘅廣東話相比下 劇本太文謅謅

但我都會相信港劇製作係有希望
我都希望香港嘅製作人相信 香港有一班觀眾係有思考劇情嘅能力

二月廿九追得好慢 追到第六集
巴打點download 㗎
㩒完條link 之後點
好想用呀 多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞