[想見你 不見不散]想見你映後討論4

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
講起穿崩 想問詮勝同雨萱起埋一齊係幾時 2010定2011?
佢哋部電話好新詮勝用嗰部好似係Samsung Note5嚟 但係嗰陣有啦咩
不要變標本
佢喺比悲傷個頭真係搞唔掂
1998年未有gundam seed 但佢部車有貼紙
岩岩睇到第四集無啦啦喊左
阿如真係可憐
These memories rewind, replay
三穿後細佬話以前既韻如好討厭
其實諗諗下詮勝係咪可以唔上架飛機?

然後扮死隱姓埋名直到雨萱完成尾2 個次穿越(自殺成功) 再出現係雨萱面前。

等佢老死時應該會照樣入返03年子維撞車後既身體(死左就返去原本個身體, 應該無限制點死)

再對詮勝&雨萱做返同樣既野
我覺得昆布講雨萱個social media 啲post個到對白勁刻意,唔知係佢演得唔好定點二刷我都覺得太刻意
唔係三穿先自殺?
所以要隱姓埋名扮死囉
黃雨萱照樣會傷心會去搵佢
三穿係咪尾2 個穿? 唔太記得
尋日追哂,後座力好強,搞到訓覺到今朝起身都係到諗台劇開始好似又上返黎,我覺得好劇本真係好緊要
不過有個位想搞清楚,假如詮勝係機場聽老子維冇上班飛機,咁之後係咪繼續同雨萱一齊?但係如果係咁,咁咪冇左穿越返子維,雨萱之後概穿越咪唔會發生?(其他情節跟到,係呢到有少少唔明
P.s套戲真係好正,睇完有失落感
我諗係咁:
詮勝無死,雨萱唔會去32咖啡館搵佢。雨萱無穿越,韻如唔會自殺。子維唔會炒車, 詮勝繼續係gay佬 or子維炒車穿到去詮勝但都唔會追雨萱
理論上係得
但劇情鋪排上會好亂
其實玩得穿越呢d setting既戲都唔好太執著某d情節安排
因為好難做到一個bug都冇
btw你係咪因為睇過steins gate所以有呢個諗法?
無睇過, 其實我係執著點樣先可以見到佢地相愛白頭到老而諗出黎唔想佢地既愛消失
看著自己喜歡的人,就站在自己的面前,可是卻完全認不得我,會看不到我對她的思念,她也聽不到我心裡面想要跟她講的話,那些讓我深深喜歡上她,一直支撐著我走到現在的那些回憶,都不存在在她的心中,這樣的感覺,真的好難受。

妖巴日日都po
跟得上官方
佢地d對白真係....
睇完個畫面就出黎..之後就開始好失落
點解會咁入腦....
係我腦海入邊 佢地一直都相愛落去
佢地每個人既愛都係經歷萬難咁
到最後都係得不到大家 默默承受
#想見你的0308
最適合週末的姿勢
最適合週末做的事

#各位按摩椅品牌請考慮一下這位
#想躺你

3/1日起 每週六日晚間十點
《想見你》與你再次相約在「CH39中天娛樂台

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞