Xbox series x性能公佈了跟2080持平

404 回覆
33 Like 3 Dislike
咩年代呀
機勁就賣得勁?
Xbox無人又無獨佔game
性價比係平過部pc,
但pc可以做其他野
Xbox除左打機仲有咩用?
傻西都識簡ps啦
xbox輸在少日本GAME
再強勁都無用
pc有
PC
其實好難講,當年XBOX 360係香港都好Hit
係因為XBOX ONE on9行錯策略先起唔返身
見而家XBOX都算係大刀闊斧為下一代既準備
下個Gen唔係冇可能再同PS爭個五五波
咁都係機迷樂見現像
都要睇邊一邊多人,今世代好多人跳去ps4都係因為xbox one無人玩fifa cod之類既online game,只要ps5唔係差太多,一般都唔會再轉會,你估唔驚轉會買部機返黎淨係可以單機咩。
我地呢啲冇乜時間嘅,一開機就玩
完全唔會用PC黎打機
緊坐係廳舒舒服服打
360果期係PS冇人玩啊
重要同機能平過PC一大截,又有game pass,呢啲就係xbox優勢
PS優勢只係得日本game
你當SIE養果一大班一廠死架
淨係靠日廠班on9仔死咗好耐了
本身老黃就”齒”住radeon追唔到佢就
諗下好,坐底699美金起跳
點會咁貴,我估最多4千度
2080 5千幾 買部xbox仲平過張卡
本身老黃就”齒”住radeon追唔到佢就將啲卡越加越貴
定制化的SSD硬盤
OT 一下

Sony filed a patent for a DualShock controller attachment that can sense a player’s biometrics, including heart rate and electrodermal (sweat-related) activity, potentially to use with the PS5 .
又出口炮?
不如快啲公佈ps5 spec好過啦
我只係想guarantee 4k@60fps
睇好Xbox
見佢個gamepass咁進取就知佢有心做
如果以呢個spec計
再加埋主機遊戲優化做得好
應該好大部份遊戲都做得到
我估ps5只會係2060至2070之間
其實好難講,當年XBOX 360係香港都好Hit
係因為XBOX ONE on9行錯策略先起唔返身
見而家XBOX都算係大刀闊斧為下一代既準備
下個Gen唔係冇可能再同PS爭個五五波
咁都係機迷樂見現像
都要睇邊一邊多人,今世代好多人跳去ps4都係因為xbox one無人玩fifa cod之類既online game,只要ps5唔係差太多,一般都唔會再轉會,你估唔驚轉會買部機返黎淨係可以單機咩。

如果xbox癲到勁過2080
咁效能上真係有機會同你口中講一樣差太多
訂價真係關鍵,如果賣449-499就真好抵
其實M$玩銀彈政策,機賣449,淨係賺game pass都應該有得做
MS 為左賣game pass 整遊戲機
似想同steam鬥多過同Sony鬥
真係好睇你玩咩game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞