Xbox series x性能公佈了跟2080持平

404 回覆
33 Like 3 Dislike
特登爆比你聽450成本
之後一出黎賣399
個個即刻話好抵屌狗衝
咪即係根本就唔關日本驚事
只係無CROSS-PLATFORM下大家都揀部多D人玩嘅機
罪大撚忠心過世上所有事
你識條鐵
不過據有心者考證,此謠言的源頭是2003年“PS之父”久多良木健在接受日本《PCWatch》專欄作家後藤弘茂訪談時說過的一段話,當時Cell處理器雖仍處於研發狀態,但已經被索尼指定為PS3的處理器,而久多良木健的本意是說足夠數量的Cell處理器串聯在一起,就可以達到甚至超過“地球模擬器”(地球シミュレータ,NEC制的超級電腦,在當時是世界上最快的電腦之一)的性能。
故關鍵就出在這個“地球シミュレータ”上,也不知最初的翻譯者日語半桶水才斷章取義,還是一個該挨千刀的索黑故意歪曲事實,硬是把這段話整出了“PS3能模擬地球”的意,結果陰錯陽差之下“模擬地球”的梗居然隨著PS3的風行傳遍了神州遊戲圈。

有無人搵到原文比我望下
冇話唔信
只係持觀望態度姐
如果佢有獨佔game吸引到我
咁我都會入手
反正我宜家PC Ps4 Pro Switch都有
唔爭在入埋Xbox
好似諗得過,但等佢公佈埋公價先
我咪係你口中嘅罪大撚囉

唔係M$一開波柒到應一應嘅話呢個GEN都唔會輸到咁慘
360臨尾幾年比PS3追返上黎, 然後M$換GEN玩自爆
M$開頭條友串過馬撚
最近人中之龍都上左xbox game pass,未來應該更多新日系game解放
個時我成班fd都係玩360

得一兩個有PS3

聽完佢講立即拍板轉平台
刻意同D客作對嘅
利申返先 從來唔買2手驚
日廠cap水全平台遲早嘅事

遲下應該得返d m$/罪大自己比錢開發嘅game先會有真獨佔
罪大撚係淨係識講兩句
1. 冇GAME玩
2. 我買PC就得
除非真係性能搞唔掂
我諗日廠有錢整cross-platform都會罪大+老任先
唔買2手都冇用
要長期online, 無網絡?咁你唔應該玩xbox了

屌你,重記好似冇耐就大地震,震斷左d海底電纜,勁多人上唔到網/上網勁慢
啱啱上網搵資料
有人話係香港 GAME 書誤導模擬地球
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=60001&sn=496819
其實而家Xbox既走勢都係叫人唔買2手,不過手法完全唔同亦唔係強迫/明講出黎(用game pass之類做誘因)

之前果個唔識推銷就搞到咁
ps始終有the last of us, uncharted, 戰神系列獨佔,XBOX好難超越
Bloodborne 30fps仲要唔穩 睇到眼殘
希望有ps5 remastered 或者上PC
佢最串係話
No internet for Xbox One? Get a 360

炒得遲
條友下份工好似都比人炒左
Zynga
一陣就炒埋
我份人就好簡單
反正跨平台係常態, 而XBOX嘅獨佔又唔啱
咁就唔洗全機制霸 淨係買任系同索系機就得

我打機都係鐘意用大大部電視去打,對上一次用PC打機都好似十三,四年前嘅MMO ONLINE GAME
PC夠我做到功課就得
電腦名"地球模擬器”嘅超級電腦比譯果個當左地球"模擬器"
咁都譯得出,炒撚左佢啦
Flight simulator 2020 得 Xbox 有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞