Xbox series x性能公佈了跟2080持平

404 回覆
33 Like 3 Dislike
賣3千幾咪好撚抵抵過買gaming pc
Xbox官方剛剛通過官方網站正式公開了次時代Xbox主機Xbox Series X的詳細信息,不少之前「洩露」的信息被官方證實,同時還有大量強勁的性能與功能內容也一並公開。

-gpu 達12 Teraflops
-性能為Xbox One X的兩倍,是Xbox One的八倍
-兼容從初版Xbox至今的全部Xbox遊戲
-定制化的RDNA 2和 Zen 2處理器
-硬件加速DirectX 光線追蹤
-定制化的SSD硬盤
-可在多個遊戲之間無縫切換,無需等待加載
-動態延遲輸入
-HDMI 2.1
-自動低延遲模式
-可變刷新率,可使顯示器的刷新率與遊戲的幀率同步,從而保證畫面不會撕裂
-支持120 fps
-在任意Xbox平台上購買遊戲,你就可以獲得其在所有Xbox平台上的遊戲版本。例如你在X1上購買了《光環:無盡》,你就無需在XSX上再購買一份
算把啦,xbox同ps5比始終都會輸,完全冇獨佔game

原本有pc嘅人點會去買
其實好多獨佔的,不過係冇日本廠
宜家有2080級數先賣3千幾4千,你想買部2080電腦起碼上萬,冇得比較,加上有game pass,我覺得今個世代xbox唔會話輸好多,起碼輸少過ps4 xbox one
諗下好,坐底699美金起跳
點會咁貴,我估最多4千度
xbox d獨佔全部都有pc喎師兄
2080 5千幾 買部xbox仲平過張卡
如果xbox做倒pc7,8成級數,而且平過gaming pc咁多,我覺得好多人會唔upgrade 電腦直接買家用機算數,因為都係玩果啲game
360 3紅之後無買xbox了
果時買360都係為忍龍買
呢句野同樣可以用係PS5度,我就唔信2部機都賣5千中,如果PS5賣咁貴,微軟一定減得低過佢搶市場
就算PS5性能輸一半我都係會照買
剩係玩The Last Of Us 2都抵
pc要同支那外掛狗玩遊戲,不了
其實價錢最多咪差一百美金,基本上唔係大問題,所以最大問題係game姐

原本已經有pc嘅人會買xbox嘅機會少咗因為d game pc全部玩到,反而令人買ps5嘅意欲增加
如果PS5 都有呢樣野就正

在任意Xbox平台上購買遊戲,你就可以獲得其在所有Xbox平台上的遊戲版本。例如你在X1上購買了《光環:無盡》,你就無需在XSX上再購買一份
xbox 搵唔到人玩,不了

再者趨向搞埋跨平台,如果到時唔分ser就on9
技術上唔係問題,係睇sony想唔想做

不過如果xbox有,ps應該會跟機
12 Teraflops係講緊勁過2080,性能係2080同2080ti之間,如果4千度買倒,我估好多人都會放棄upgrade pc
其實等於2080super oc,但問題要睇埋老黃點玩,正路應該要睇住兩部遊戲機嚟打,不過佢成日好唔撚正路
希望日廠打救 咁就有力一戰 當年唔係三紅有機會

利申覺得叉盒個手掣好用啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞