Xbox series x性能公佈了跟2080持平

404 回覆
33 Like 3 Dislike
呢啲又唔係獨佔
地平線不知幾正,10/10 分大作
好似唔同platform, purpose 好難就咁比tflops
例如你都唔可以用ASIC同CPU Mine Bitcoin比較 好似係
一出即買
啱啱cyberpunk 公報咗,買Xbox one版嘅玩家可以自動免費upgrade去Xbox series x
好撚抵,可玩住x1 等xsx出
其實cyperpunk年尾先出,加埋講左話會入game pass ,即係等於唔洗買住玩,
Halo
心急可以玩住先嘛
forza
主機唔貴
換電視先金
貴過台pc
Amd 都係搵 台積電代工 都係一盤盤晶元咁賣,定制晶片實際上仲要額外設計同測試成本

台積電7nm 而家好搶手加上製程進步呢幾年放慢左好多,個價一定有排都企得好硬

講多個做參考當年ps4一出gpu 性能大概係7850咁上下,當時7850個價就大約200蚊美金

Sony,m$都不復當年,由上代開始佢地都已經保守左好多,m$直頭係想放棄「遊戲機」呢個定義,加上近年家機遊戲市場同未來都係見得到
以前肯蝕住賣機係因為見到前景

而家有幾多人部機係封晒塵?有幾多細路係會係屋企玩console?
其實以呢個spec,五千都抵,簡單啲嚟講就算定到3千尾,都絕對有機會炒到上四千尾
咁嘅向下兼容先係路
無GAME支援 3080都冇用啦
不過淨係玩GEARS OF WAR都抵
我都係咁諗,仲有8K電視起碼都7x吋或以上,屋企擺唔落,而家用緊65吋已經好盡
題外話, 電腦買咗Xbox Pass
三十幾蚊一個月, 好鬼抵玩
咪玩單機game 有咩問題
Xbox 我大部分都係玩單機,gta online 長期有人組隊,我自己冇乜問題
大部分連登仔同成班fd都係玩ps
考慮買xbox黎做咩
Ps5冇可能唔跟機
冇獨佔作既到最後d人都係買番ps5, 你睇switch 就知其實機能夠用就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞