Xbox series x性能公佈了跟2080持平

404 回覆
33 Like 3 Dislike
我鐘意XBOX 個手制, 好撚好用
都係個句... 包埋WINDOWS 10 實贏~
你啱,Digital foundry 試咗PS4 pro mhw
FHD 係4x FPS 左右

其實唔止一次睇過d developer 講,60fps 從來都唔係target

大佬你由30fps 上60 FPS, 其實唔止食gpu ,仲食埋cpu

收你幾千蚊係咪真係pack 到3700x 2080 加ram俾你先?

出機前吹到大一大,出咗又彈票,呢d係console 技倆嚟,點解仲會中伏?
睇game 架咋
兩個月就三紅咗
上邪都中央田睇個d 件個價再睇睇部console個價都知信幾多成啦

世上邊會有人之前賺太多今次想比人賺下
之前有傳聞話xbox會出兩部機, 一部貴一部平所以先叫series, 我而家開始信係真
除非amd有奇蹟, 好難相信一部2080級數ge機賣$500咁平
同買部電腦有咩分別?
獨佔又唔吸引而無GAME
大部份GAME都可以係WIN10 個SHOP到買到
價錢肯定貴到仆街
之前吹到今代console 玩8k,又玩ray tracing 添

頂佢個肺用下屎眼諗嘢都知唔可能

我用兩張2080 ti 都未推得郁8k

兩張2080 ti 幾錢? Console 賣幾錢?
Ps4 pro粒u行得果2.1ghz 算係咁
玩Console 係為左exclusive同埋個Online 環境,唔係為性能
COD, BF5 PC 外掛多到痴線
佢新一代單機game整到真4k 30fps我就滿足
4K都未普及講咩5K 8K
出多D 正game 好過啦
唔太熟 但係咪好多大作ps獨佔
P4p個4k係假㗎
用棋盤升格技術做出嚟
個resolution唔係3840*2160
我自己冇就唔多評論
但就咁google一下
應該係得少部份game先做到真4K
其他好多一樣係假4K
就算係真4K都係特效斬頭斬尾閹割版
加office Apps,食埋low end PC market
我就唔信咁多人玩日本驚

盲腸
全部都係upscale
未來跨平台 , 呢個缺點都冇埋
所以依家咪出新機囉
出左spce又唔信都冇野好講
模擬地球
未來會越來越多

而家幾隻戰門fps都出全平台server
日系撚都係觀望下算
跟住下一個人又跳出嚟 reply 話買 pc 就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞