Xbox series x性能公佈了跟2080持平

404 回覆
33 Like 3 Dislike
其實微軟班友有無諗過將PC Xbox二合為一
新xbox可以用到window 上網睇片 插下手制又可以開game玩 或者用mouse keyboard直接玩
最緊要既係可以俾到玩家玩mod用修改之類
同PS 走唔同方向咁唔係仲好咩
我要喺香港整一個Xbox revolution
依家已經唔同
ps主打單機遊戲體驗,xbox唔係
幾時出返隻fable黎玩
本身Xbox加個XGP真係好抵玩
硬件功能上好多方面係優勝過PS
但你日系game九成都冇份
想玩嘅點都要焗買一部PS
價錢上嘅優勢即刻唔見哂
獨佔唔吸引有機能都冇用
賣6千都平過張2080喎,唔買ps了
不過宜家大部分日系game都基本上有pc

所以分勝負嘅係獨佔

當然如果冇勁pc,又想玩日系game,咁ps5又多一個優勝地方
而家5700xt 都3000幾,但係性能都只係得9.75 tflop

仲有cpu 用zen2 8核,而家3700x 要2000幾

我當m$ 照舊唔賺你主機錢,amd 肯唔肯頂死自己pc 市場黎陪你玩?,當佢肯
打個5折

仲有gddr 6既成本,仲有ssd 既成本呢,底板電源呢?

我可以好大膽講,到時出,平得過5000,我切柒都得
部機幾勁都唔會考慮,玩開多人遊戲一定簡PS5
彭博爆左Ps5成本價450美元,賣499美元都唔出奇
如果賣到五千樓下一定狗衝
真係輸獨佔既話最多雙修
如果你係最後一戰、戰爭機器、極限競速Fans就無所謂
我係體感Fans 佢2017年Cut左體感部門後已經唔再追奉
咁多年主機過399就滯銷
過499幾乎等於死刑
SONY MS兩間野玩咁耐點會唔知
你切定先都得
PS5唔知
Xbox因為一直傳有個低spec版所以呢個版本賣得貴都唔奇,只係用黎推高主機性能
大家要記得,12tlops加埋主機優化(fps同畫面)勁過電腦,性能係會同2080ti差唔多
班ps友成日話xbox 冇人玩,咁mac os市佔率咁低又唔見冇人屌冇人用
買macbook 咪又係用office
唔得,容易破解
之後又嚟8k電視,當機價4千幾但係仲有換電視$
日系game都係少人玩
多數人係玩gta cod fifa nba2k battlefield 呢類
留名睇切
MacBook pro 加 新Xbox 同ps5
Pc不了
真心問點解The Last of Us會比人捧上天
之前ps plus送過 爆左機
感覺冇咩特別 gameplay又唔係特別好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞