【武漢肺炎】豬咀防疫購買建議 (4)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
舒適度兩者差唔多
清潔上7502較容易,成個豬咀可以拆開洗。
方便上反而6502QL較好,兩者雖然可以做到呢個效果,除下時間相若,但係戴返上去嘅時間,6502QL會快過7502。
賣豬咀 6200 用過一次 已消毒 有密封袋裝住
有豬咀密封蓋x2
P100濾棉 2097 5對 (2022年過期)
P100濾棉 2091 6 對 (同上)
有意留tg
6502都拆得開洗㗎
舒適度兩者差唔多
清潔上7502較容易,成個豬咀可以拆開洗。
方便上反而6502QL較好,兩者雖然可以做到呢個效果,除下時間相若,但係戴返上去嘅時間,6502QL會快過7502。
6502ql都拆得開洗㗎
我無話拆唔到,只不錯拆得冇7502咁仔細。
7502係直頭成個矽膠都拆得出來,反黎洗都得。

我兩個輪住洗,輪住戴,一定係7502舒服,6502戴4個鐘左右,鼻有少少痛
放7502,2091,2097K,200J

https://t.me/heeloIamLam
想問邊度仲有7093
6502QL +7093

依家有 filter 無貨既咩
驚買過期野
其實都無錯, 用口罩片無乜需要用valve
用口罩片不如直接用口罩,而家咁樣唔三唔四唔湯唔水咁。
3c 手機維修
唔該晒巴打
我發現個個都以為自己 3m 工程師
仲要將啲豬嘴,改黎改去。
正正常常買濾綿啦
依家有啲人仲玩埋上色,搞咁多嘢
明明3m 有氣密蓋, 係要自己印, 仲要話 work , 我買過一隻單春蓋 d 蓋又唔光滑又白化埋
因為難買同貴啫。
正規一隻 filter 有幾貴有幾難買
兩、三個月之前疫情爆發初期的確難買,我二月尾買嘅時候都未有孖咀濾棉(5n11都冇,單咀用嘅反而有),而且我未買濾棉嘅時候會諗:「一包棉用得幾十個鐘就要換,日日用咪好嘥。」但係事實上,我而家用一對濾棉,用到而家超過兩個星期都未用到呼吸困難
而家棉餅的確比早期易買,但係價錢多浮動,每次相差十幾元左右,所以我都唔會即刻買大量,相反7093/6035呢啲唔係度度地方有得買。
最平最易買到嘅5n11而家都好易買到一盒 ,但係由於要加埋501先用到,我有502唔使再買。
個人認為搞埋上色有少少多餘,一來你日日用,用得多要洗一定洗甩,二來有啲人直頭係7093上噴色,就算你遮哂入氣位來噴,都會影響濾棉壽命。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞