【武漢肺炎】豬咀防疫購買建議 (4)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
後生仔咁難講, 我就快40, 狗見到我戴都冇理我.
如果每日戴口罩, 真係一個月都要兩盒, 每盒$300, 都要$600
你講器材撚係啱, 例如好多人買相機鏡頭, 都唔係鍾意影相

一對7093 真係好襟用

豬嘴日日洗又乾淨

唯一唔好係唔夠口罩舒服
我覺得要日日洗好麻煩
返到office,又唔方便
你要打電話就明
唔夠口罩舒服方便就梗嫁喇。
不過外科口罩濕咗就要換,我平時做野大汗啲都濕到口罩都濕埋。
打電話就無計,一定要用藍牙
戴住口罩講野都冇咁清楚,更何況戴住豬咀。
市面上雖然有speaking diaphragm 嘅豬咀,但係好貴。
寫字樓電話點會用到藍芽
你office 入面都戴豬嘴?

就算唔講電話,平時你講野同事都聽唔清楚

office 一定要用返口罩啦
行鴨記同去ssp 交收filter都見到好幾個,近中電又見到。
https://youtu.be/RbQsYfgzuAs?t=199
我都有遇過
所以有諗過呢個
大家真係唔好用3d printer濾咀,無用的。吸氣難,又未必安全。正正常常用7093,或2097啦。玩單邊濾咀,都係on9,filter 壽命都係一樣,單邊即減半。
我返工放工就豬咀,office用布口罩,到今日都冇用過醫科口罩
7093我返工放工用,用左過幾月呼吸都好順暢!
睇下用唔月到兩個月
有人話極限可以用3個月先換,其實一對用到2個月已經好抵用。等你再分享!
一星期就唔順暢?
說明書話可用40至200小時,視乎環境幾惡劣。
但市區,公司環境點都比工地好啦。
唔駛咁用喎,同埋封單邊呼吸好辛苦

一對7093 可以用好耐,真係用到呼吸困難先有需要換

如果你換得咁密不如用返2091 算,起碼污跡明顯會睇到,同埋又平d
有冇巴絲要7093,終於都送到。有需要話我知,俾TG我搵你。
你不如用有線個d hand free,
攝條線由下巴位入,再痴塊膠紙固定係豬嘴入面
吓,豬嘴呼吸舒服過口罩好多喎
你係咪用緊6200啊?
轉7502啦
同意用3200唔太覺有阻力,又貼面,有安全感好多
用緊7503, 6200 同6502ql 都有用過

7500 一定係最舒服

不過豬嘴邊有可能舒服過口罩

剩係個重量同要用頭帶套住,個舒適度都爭好遠啦
計埋呼吸一定係豬嘴舒服,口罩用半日已經feel到呼吸有阻礙
豬嘴用全日都正常呼吸
由屋企出門口到返到屋企都係用豬嘴
日常唔駛講電話
不過接過3個電話 對方聽到我講咩
同同事講野都冇咩問題 係有時幾個字聽唔清楚
唔係掛

口罩用得耐濕左係麻煩

不過豬嘴一次最多都係用兩三個鐘,好難用得耐
因為豬嘴重
戴得耐會慢慢下移壓住鼻樑,自自然然會變左用口呼吸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞