【武漢肺炎】豬咀防疫購買建議 (4)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
唔駛買防氣體既濾罐

p95 以上係防油氣,n95 已經夠

最平既方法603+501
不過603 難買,搵唔到先買600x+501
中間用5n11/ 5p11 濾棉
唔明,點解突然由五位數變左做三位數既
咩5 位數?
我特登加拿大買多六對返嚟(得返兩對)
純粹買多啲想幫到要應急嘅人
200 蚊 1對
有意留tg
60923 果d 變左做603

或者我咁問啦,最基本既組合應該點砌
number睇唔名盲google啦
老實講6月到依家都唔識睇No.真係要檢討吓自己
冇戴過都買過啦
6092x 係綜合濾罐,用唔著咁勁同咁貴

603 同501係adaptor, 中間夾塊濾棉5n11 就有n95 標準
明白了
其實我都係最近先睇豬嘴既資料

主要都係睇呢張圖
https://www.techritual.com/wp-content/uploads/2019/08/o0uUYWS.png
其實我諗得都係會搵套3200/hf-52 +3700 + 3744 就算
普通人應該唔使戴雙罐
仲好講
我哋睇research睇experiment report研究緊邊隻入到手嘅filter可以過濾山埃嘅時候你哋到底做緊啲乜
港豬和理非,只係捐過錢俾星火同612
好臭->拆開佢洗
講野->拆開咗你就知佢出氣口係一塊膠襟,講嘢嘅時候呼氣量大啲會清晰啲,唔夠氣就練氣/買有speaking diaphragm嘅

呢度有6200+7093 combo, 單買一隻運費好貴

如果夾夠十個人, 連埋運費一套三百蚊度
我想問係Fifth off買左過期7093 係唔係可以退錢?

HF800系
設計易講野
除左filter係專用同貴外有無其他缺點?
難買filter 會唔會係問題?
FILTER 先係重點喎...即係濾芯呀
就好似PRINTER同墨汁既關係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞