【武漢肺炎】豬咀防疫購買建議 (4)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
出面買到7093機會多啲定6035機會多啲?
有冇可能買到6038?
香港多7093
問下各位ching呢一隻防唔防到
https://www.amazon.co.jp/dp/B003EILKTA/
6038 無乜機會買到
之前係ebay 連7503 買過一套, 而家已經無晒
仲有冇巴打仲要7093
本身幫朋友同屋企人訂 又怕無貨又怕過期
訂多左好多 全部合格無過期 大約有130對
2024年expired 急要返d錢想睇醫生
所以盡平 100蚊對 量大可以再平小小
4對以上包順豐 盡量唔想面交
麻煩晒大家
Http://t.me/wtlamaa
戴眼鏡,做野體力勞動,平時口罩好易濕同有霧氣,但豬咀好似有吸濕係咪都會濕哂?
D 濕氣呼哂出黎
姐係豬咀冇口罩咁濕?
點可能, 成塊矽膠貼面, 焗住咁耐一定濕過口罩好多
同埋會係出氣位流口水出黎
想問係咪平時用嘅時候用7093就得
空氣污染嚴重就要加濾罐同蓋
RL係可防水
RS係唔防水
1係80%
2係95%
3係99.9%

RL1得80%
最好買RL2或者RL3
空氣污染都要睇咩污染物
PM2.5嘅話7093/2091夠晒

左邊就中伏
所以會預咗有時做做下野會有口水滴咗落身。
豬嘴唔係貼晒塊面,我覺得無罩咁唔舒服
Tg污染
咪玩啦咁一定唔夠啦
嗰啲係毒氣唔係污染物,要防酸性+有機氣體
有用,感謝!
7093 就要加 6006 中間夾多個 502 先防到 tg
2020 年啦,乖啦
邊會濕呀,個出氣位流口水咪就係 d 濕氣係個度呼哂出黎
都會架,貼到實兜住下巴嗰個位會濕
不過起碼個鼻唔濕,呼叫暢順,舒服過口罩好多
我都好似巴打你咁諗 但比其他巴打屌我spec撚
但擋到大部分(即係防唔晒) 仲算唔算有效防到
申利單嘴上單嘴(3200>40mm) 雙嘴仲未開過嚟用 可能真係唔熟

其實7093係擋到好大部份TG
因為TG散開係空氣中極大部份已經冷卻成為微細晶體
P100已經擋到好大部份,只有極近距離6006先會發揮作用(減煙)
因為6006係擋STEAM類,即係岩岩係TG殻入面走出黎未完全冷卻既氣體TG
未有水炮車之前基本上換4-5次P100綿都未洗換6006
而60926其實係成本好高既OPTION黎
因為入面既P100綿好快會滿但擋氣體既罐仲有好大容量
而且好早期其實有手足做埋問卷,跟番KEYWORD揾應該會揾番D 問卷
https://www.google.com/search?q=%E8%B1%AC%E5%92%80+%E5%95%8F%E5%8D%B7+6006+lihkg&oq=%E8%B1%AC%E5%92%80+%E5%95%8F%E5%8D%B7+6006+lihkg&aqs=chrome..69i57.10003j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
如果P100/有機氣體只能2選1一定係P100
而你講既只用7093/P100擋TG其實係真係做到
早期資源未有咁多果陣好多人都係咁樣用
7093的確應付到大部份面對TG既狀況
我都係 spec 撚,我覺得6092x 太多 function ,好多容量係浪費,所以拆開兩舊黎用,應該先係最好。

當然孭四件野,我認同係一個壞處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞