一人一個最估唔到嘅DSE成績

767 回覆
409 Like 40 Dislike
我預我數學攞u,

點知我真攞u
全港唯一
中文說話坐四望五果D FD 比學校睇好既人 結果拎2仔 考果陣係當日最後果一轉 入去果陣見到考官己經極眼訓
買左份卷番黎睇 想知衰咩 兩個考官份筆記有極大分別 一份寫左好多關鍵字眼 一份只係打左tick就算 就發言次數都小左幾次
考官我屌你老母
利申:死淨把口既人 最後都夠分入到想入既科
通識溫左一兩個星期點知5*,本身預4
急招補習義師幫手足!

[因應武漢肺炎 學生或會online 形式補習]

「你發夢 我補習」義補計劃
就黎考DSE,亦愈黎愈多因為參與運動而犧牲左學業嘅學生手足搵我哋平台求助

最新受助學生數字已超過300!但我哋嘅義師數量真係嚴重不足,特別新界區嗌哂救命

希望各位在讀大學生/ 教育界人士/ 讀書叻叻豬嘅連登兒女幫幫手!
行唔到上前線,都起碼救下啲學生

詳情:
[你發夢 我補習]我既願望就係入大學既全部係手足
https://lih.kg/1784478

記得之前ls呀sir捉我出嚟同我講我有潛質攞到5**
叫我保持返喺學校嘅水平就得
點知dse ls 4咗
我個老師好大細超,班上有d人好乖就對佢哋好好,我平時唔聽書,上堂挽同訓覺,就比個老師針,predict我bio攞1屌你出到黎5* 全班冇人過4 爭d去教員室用張成績表兜巴車佢
通識predict攞U
點知攞2
7174->4
中文 reading listening 2
Writing 綜合 5*
說話4
最後有4
英文speaking predict 3
最後5*
真係本身係諗住最後一科唔想abs
又唔想改期咁麻煩 所以頂硬上

無諗過嗰成績咁驚喜
中文閱讀past paper 份份都炒到飛起,結果19 dse 卷一有5,作文就長期5字尾6字頭,結果dse卷二有粒星,更加估唔到既係中文四份卷5 6 4 4 只係拉到個4 ,依家叫不過不失咁入到乞食科讀
我睇返當年marking scheme,佢真係俾多咗分我
同我情況有啲似,不過當年我考中文仲有5份分卷,22454出3
大家都係死剩把口
當年我考說話考有所謂有所不謂分開咗2個選擇嗰條,考完我都以為收硬皮,有定心理準備拎2/3。點知結果一出嚟,唔知點解5咗
呢d係冇人估到,只少幫到拉番個3已經好感恩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞