一人一個最估唔到嘅DSE成績

767 回覆
409 Like 40 Dislike
總分比預期高左5分
通識同中文
而兩科真係玄學黎
三年冇讀過通識 自尊五感都唔識背
理科人寫字慢到閪咁
仲記得19dse第一題問立法會 乜鳩都唔識
每題至多寫五行 寫完仲有時間瞓覺
5咗
利申唔好學 我咁唔care通識係因為想入N展
通識x1 only
英文 2112有2,有運氣加成
英文廢開
Form 4 英文差到仆街 英文應該u
讀咁多年書 英文未合格過

我就係全班英文最差嘅standard

其他人有時英文測驗或者默書低分過我

都會大叫 唉仆街 竟然差過xx (我)

俾個仆街老師睇死無2

最後點知2撚咗

死咗入 hkcc 做隻後門狗
我科m1仲好笑 第一個marker改我份卷個陣改漏咗我兩分 appeal完hkeaa個on9制度要將新marker同舊marker個分除2 變相我淨係升得1分
最黑仔嘅係我個分好近cutoff 如果唔係第一個on9 marker發雞盲改撚漏咗應該會高一個grade 我就會夠分入我想入嘅科
完全唔明點解數學有曬marking scheme都可以改錯 俾條撚樣marker害撚死
仲有科Econ 本身補煙鏟楊懸崖 諗住5**實無死
仆街最後 5 呆撚左
我中文都2左聆聽說話
綜合5*就拉都隻4出黎
我諗最多人估唔到一定係中文同LS, 兩科啲標準怪撚到任佢話點就點。

中文作文,校內老師都話一定有5,平時都好穩定,點知我考3,overall中文得4。
Ls相反,學校話我啲野太詳細,反而多舉例子仲好,點知考到5。

明顯考評局對呢兩科係求撚其標準。
豬大N展
我自己就覺得科科都大致正常
係econ好好彩
都知econ條curve好撚高
錯一兩條基本上已經冇乜可能5**
當年考完之後都知自己應該有兩三條錯
預自己頂盡5 好彩嘅話會有星 點知最後5**

呢個就係我男友嘅
男友以前讀band3中中
男友本身預自己英文fail硬要讀飯dip
點知最後1212出2
但佢有同學2212出1
LS求鳩其讀 臨考前一個星期先揭下PP
好死唔死翻抄政黨嗰題 最後5**咗
On9
同你類似 英文 3 4 3 5* 最後都係4
中文 3 4 7 7 7 最後得5
識人英文3333>4
中文臨考之前個兩日先開始溫 範文都溫唔切個隻 結果出黎有5*
反而另外兩科elective 溫左勁耐 最後竟然得3
覺得做香港嘅學生真係好慘 要將自己嘅人生同前途交托係呢個咁唔可信準確性咁低嘅考試到 仲要一試定生死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞