一人一個最估唔到嘅DSE成績

767 回覆
409 Like 40 Dislike
2019dse考econ
本身自己都唔係好讀書嘅人嚟
expect自己攞level3
仲要學校老師好廢唔教我地點樣答題
上堂就淨係照書讀
仲要2019dse多咗一part係data response question
老師淨係比過一份練習我地做
仲同我地講如果我地唔識做,其他學校嘅學生都唔會識做,所以唔洗擔心
我考dse前都淨係睇咗4年左右嘅pp ,記下d題目嘅俾分位係邊
去到考dse個日,一開波就肚痛
原本諗住頂住唔去廁所
後來都係頂唔順,開考十分鐘舉手去咗兩次廁所
去到後來做做下卷肚痛到趴咗係枱
份卷至少有廿分冇做到
仲以為今次拎2
但最後居然有3
數學祼考諗住2仔,點知4
3年高中通識冇合格過,同你predict一樣,最後5**
Maths mc 撞左5條,最尾-6 full mark 左
Pre 4 出5*
中學drop唔到bio
結果要硬食
考dse bio 果日已經唔想去
臨考一分鐘先入到試場
開考仲要肚痛 , 屙撚左十分鐘
份卷又做唔晒
最後有4
Bio 唔知條LQ講乜蟹
但最後5**
以為自己拎硬狀元
點知全部科夾埋先得幾分
英文oral 5**校內practice 嗰陣班老師比嘅建議我都覺得唔啱用最後用自己嘅方法去講,結果個成績連我自己都嚇親
學校考中文閱讀卷永遠拎得三成分
出嚟有5*

本身Phy底差
考嗰日落大雨爭啲遲到
最尾執隻4
讀band 3中中,中學老師predict 我攞2,最後符碌攞到4,我自己都唔信
英文科
我個friend 通識班係差班黎 平時學校試都predict 拎開1~2 結果考完出黎5左 (教佢個位Miss 平時日日屌鳩佢 放榜個日即刻轉哂軚

利申 18 DSE
無可能架, 但係我接到張cert果時好開心囉! 我尋晚開始我已經係未笑過, 即係自己好唔開心,之後接左張 cert 我見到4 跟住有5個3, 跟住我真係開心到尖叫呀呀呀,跟住我就匿埋一邊係到喊啦!
性格內向,怕陌生人
講野發聲多懶音

最後中文說話5**
我老餅,唔記得考CE定AL
當年英文 ABACA 拉個C 出黎
學校pre我中文2
Miss: “如果努力溫範文就可能上到3嘅”
我就真係去溫
最後閲讀5**
Overall 5
買卷返嚟見到範文part差一分滿分
所以先拉到上到星星

Dse雞真係記得溫範文
係咪創意台嚟
中文oral以為拎硬星星
最後2左

可能太串
同我為左幫人 人生第一次打斷左另一個人講嘢(但最後幫唔到佢
中文說話都叫做有三次發言 點知最尾攞1....
Fuck
通識真係估佢唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞