一人一個最估唔到嘅DSE成績

767 回覆
409 Like 40 Dislike
校內mock 中文作文全級第二 (Band 1 尾學校)
結果uncl
好彩最後有三
其實好多科都好估唔到

LS唔夠時間做 有題成題淨係寫咗一兩句
考完出黎喊到傻咗 點知最後有5** 買咗份卷見到paper2唔知點解前所未有咁高分救咗我

中文年年全級頭三 報咗垃圾yylam個mock考咗全港第四 (利申冇補過佢淨係考咗個試試下自己咩料)諗住攞硬** 點知最後閱讀卷應該分錯段炒撚咗)攞咗4 搞到飛走咗粒星 而家入咗u幾年仲耿耿於懷

Chem學校f45嗰陣長期考五十幾分啱啱合格 個老師超憎我 有次問佢我predicted grade係幾多 佢竟然同我講你努力啲都應該有個4嘅 燥撚到我癲之餘亦灰9咗 點知最後係有5**

(勿相認)
通識 predict 2/3
最後5
屌 我自己考英文reading聽到電話聲勁驚 因為自己冇熄機 完全冇心機做 成個腦幻想自己俾人發現要寫report嘅畫面結果考衰左同其實我手機冇響過 只係個考場有啲聲
睇完成個post真係覺得dse仲易過會考
LS predict 5**
結果得5
辜負咗miss對我既期望
一直係我既心結
除非有溫書盡咗力都係拎3,證明數底都好一般般,入到去engine對佢嚟講會讀得好撚辛苦先追得翻其他人。與其讀得咁辛苦,不如一開始唔好揀嚟讀啦
Dse中文oral 咩味形容高中生活嗰題
不停比人搶發言仲有個個都大伏
諗住死硬應該得3結果5**
英文4份分卷3份5**1份5*但overall都冇5**
呢份野 我做到係試場瞓著咗
最後得2 但writing鳩寫又有4
中文以為攞1或者2 點知有3
中文
reading 1左
作文5
綜合4
說話2 (遇着個唔脾人講野嘅仆街)

明明學校估我reading 4,真係喊出尼
好多學校入面文學好勁嘅人 公開試都會炒到仆街
高中數學長期都係得10幾分
仲要F5先識Factorization/交叉相乘呢d基本野
諗住dse應該會仆硬街 拎到2要還神

點知考嗰日見到part b條3d我竟然睇得明仲寫到兩隻字
出到黎有3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞