歡迎想砌模型o既巴絲入黎(12) 抗疫清山積

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
紅線就ym pm 洗衣街 綠線觀塘有好幾間但我冇去過
港島去玩具街社團 見收銀個櫃有好多油但好似求其放係度冇排好 唔知點賣
188 2樓有間小店有modo油
柴灣果邊都有間見佢fb好似幾多油

網店最近見到間叫takahobby 買滿錢免運費好似可以郵局拎貨 啲店員好似好有心 買模型送售後支援可以問佢點砌
前排去日本買咗盒彩透SD Zeta. 第一次玩彩透,想問下巴打們彩透通常點處理?使唔使滲線同再拋光?
咁係咪買T09就夠做?
黑色都可以用佢稀釋?(唔想買咁多枝)
顏色嗰啲一陣跟佢買先,毒撚唔敢開口問
同埋如果整紅色次序係 黑色>金色>透明紅?
多謝解答
咁係咪買T09就夠做?
黑色都可以用佢稀釋?(唔想買咁多枝)
顏色嗰啲一陣跟佢買先,毒撚唔敢開口問
同埋如果整紅色次序係 黑色>金色>透明紅?
多謝解答
T09價錢比較進取...我自己開金屬油先用
另外紅色你指金屬紅的話我自己都會咁做
玩爛咗隻mb
請問有冇方法拎返支斷樁出嚟
搵個手鑽咬返出嚟
即係我都要買啦

想問下邊度有呢隻噴槍壺賣?幾錢左右?

痴斷晒d水貼
Y拍 搖控坊 $50
如果我上灰底-亮黑-金屬漆(hobby gx204) 同一般上銀再透明 效果有冇咩分別?
D人話D 色會靚D
不過我就求撚其,上黑灰之後直接上金屬色就算
T09 得500ML,同埋好貴,個價好似仲貴過1000ML既T06
係,同一隻油就係用同一隻thinner 開
下地 > 黑 > 金屬 > 透明紅,不過講真可以直接用黑灰都得

玩胸圍玩左成日
有冇話推介咩油/牌子好?
喺鋪頭見到好多選擇唔知點㨂
油就睇自己,無咩所謂
我自己就用開GAIA + MODO,好少用郡士
神剪好似砧板咁,貼住剪平面先會平
可以睇下說明書
另外就係可能你把筆刀唔夠利
邊到有olfa刀片
估唔到喱邊都有巴打玩GK女女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞