歡迎想砌模型o既巴絲入黎(12) 抗疫清山積

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
其實⋯各後樓梯戰士,買條五十呎電線由屋企拖出後樓梯,買多張摺枱仔,可能會噴得開心好多。
搞掂算數
下一隻
貓店145
有齊呢堆野乜鳩都砌到既啦,我成日講覺得貴可以用返指甲鋏 玩模型就係燒錢既啦

去五金鋪買600 800 1000都好夠做 再去化妝品店買支拋光棉

你係用畫線筆定真係滲線? 係冇刻線嘅情況下 最好只係做有坑嘅地方 L型嘅位就咁做好難做得靚
四盒,thx
素組完隻hg 橙命
完全無頭緒點加刻線
新手刻線用乜刻?
是咪筆刀ok
唔~ 廣華d野都幾貴
Weathering Master 貴 $15, Workstation Pro 貴 $120 ,向上孖盒 貴 $30

但係佢又比較多新鮮工具野耐不耐返貨,攪到我耐不耐去睇

唔知有冇記錯 有就sorry
兩樣野黎,不過無話唔得既 果陣我唔識用界刀都係咁刻
旺角一係皆旺一係洗衣街,一定有齊
白電油得,不過好撚毒而且揮發性好勁自己小心d

x20你點少少就夠清晒d 出畀位,好多人當擦琺瑯油好似用緊擦膠咁 你都要比d 時間d x20 溶油先可以擦得甩
你呢隻係要搵一個位篤落去等佢自己流 然後用一枝白色嘅筆抹乾淨(應該都係thinner泥 唔確定)

建議用棉花棒沾啲泥抹 最緊要輕手唔好用力

如果你都係咁做都唔得嘅話可能等耐小小乾透先抹會好啲
白電油好用過x20
睇錯原來係灣仔果邊 果面唔熟你睇下有無巴打幫到你
要下星期先得閒玩
Weathering Master 平價幾多?
thanks,好似貴左,之前好似見過135
建議剪件用二段剪,是但用乜都好第一段剪左個個零件連埋同框連住果粒野出黎先,之後先用神剪剪走粒野
如果唔係你把神之手好快就變神之垃圾
岩岩去左褔利,好撚多人 頂唔順去pmstore 算
我自己係砌哂手手腳腳胸頭做滲線消光最尾合體
想問下打磨係指成件打磨定淨係磨水口?
如果成件打磨係用海綿沙紙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞