歡迎想砌模型o既巴絲入黎(12) 抗疫清山積

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
笑咗

btw有冇可能係我心諗住要濕噴 但係噴得過咗火?
未聽過濕噴過火變啞色
一係底灰錯,一係濕度高,一係支黑色壞
下次煲定d熱水啦
咁會唔會係我底灰未乾得透 所以唔得? 濕度照道理都夠乾
正常越重手應該越濕越令
巴打你噴邊隻油?
mr color隻02

係咪算係咁
無功不受祿 唔係咁好既
想問下巴打換左個新泵係玩咩油?硝基定AV油水性
想問下有無巴打試過用gundam marker上色後用田宮滲線液再X20抹件
會唔會甩哂D marker色 唔該
一向都玩開硝基油

我收番你一舊當車錢都可以 還掂我用唔着 都唔想浪廢
我都仲心大心細緊玩marker噴筆定AV油好
我買野有排考慮
av油
都係嗰句 sparkmax筆加龜泵 我覺得入門冇得輸 仲要玩咩油都得

其實你玩marker都係硝基油 仲要係好垃圾嘅硝基 咁何必呢
懶 唔洗洗筆 加上貴 我買用黎素組既架撐都已經買左成千幾蚊 比條女屌撚死
同埋諗住某D色補下就算 不過驚油性唔相容 用完marker上色後滲線再落X20會化開哂
想知素組有咩買要1k我諗最貴係godhand?

其實洗筆都唔會好煩嘅 av油仲要可以用玻璃水洗 你睇落地巴都係兩次倒洗完

另外你話用完marker滲線會化 咁點解仲揀用marker
收工
聽日繼續
神之手 三色滲線液 X20 田宮沙紙 爸爸棒 筆刀 筆盒 工具盒 cutting mat 藍綠蓋水貼 水貼盒 海棉砂紙 田宮靜電掃 差唔多啦

我就係唔知會唔會化開 所以睇下有無巴打試過知道
marker上主色>田宮滲線液>X20/白電油
講個笑話你聽
話說尋晚噴完一輪瞓
今朝爬起身返工衝左出門
頭先去痾尿時
見到撚頭度
有遮蓋膠紙⋯
巴打都真係執得好齊

又咁講 如果你係全新入坑嘅 不如試吓手油av油仲好
你都係想補色
跌咗落去?
有冇痴着啲毛
著返條褲先好噴啦
下次噴到細佬就唔好啦
可能噴緊咸濕gk 所以除咗褲
新手一問
見好多巴打都推薦AV油 想問多少少
1. 咁係咪可以噴油、滲線都用哂AV油? (事關間房冇空間整抽氣箱 用油性油太毒太大陣味)
2. 其他廠有冇水性嘅滲線液?
3. 水性滲完線可以用咩抹走d漬?
屌你有冇睇過淚眼殺星㗎?
真男人做正經野時唔著衫㗎啦!
除褲噴膠膠膠
巴打龜頭準備變彩虹定迷彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞