我真心奉勸大家唔好住Airbnb

250 回覆
13 Like 96 Dislike
試過喺歐洲airbnb個host no show
打左十鳩幾萬次都冇人聽
問左鄰居原來年中起碼有50條友中伏
根本嗰度係冇呢間airbnb
兩個月都黎緊airbnb仲未退錢

咁你最尾住邊

最尾去左朋友個親戚度住左晚
好好彩去日本同韓國都冇出問題
打左十鳩幾萬次都冇人聽

唔撚係啊?賤到咁
無得檢舉之類?
不過d錢9成9退唔到架啦

有投訴 但佢官方個電話永世都唔通
最後聽人講上佢個twitter度屌柒佢
之後airbnb話會賠 但兩個月都未撚過數
屌佢老母
一分錢一分貨
咁平正常都有風險
我無咁慘 係個廁所勁臭姐 臭到想死
同埋airbnb個service真係垃圾黎,出事唔洗指意有人幫你。
去日本求婚仲住Airbnb係咪攞黎賤
係日本仔on鳩姐
去韓國住過又唔見我有事
睇晒

想問下book 呢間之前有冇睇comment

未必個個都試過唔見野,但起碼睇到房東點樣同租客溝通
人地之後要換鎖唔駛錢?要做額外既工作收番錢都好正常

就好似自駕撞爛車

都唔單止賠維修費

要賠償埋佢地架車原本可以拎黎做生意既收入
去過日本兩次 so far都好好 佢仲好好人
住過日本、意大利同法國嘅airbnb
好彩地每次都冇不愉快經歷
喺Rome同Florence個host仲非常熱情, 自己做哂啲guide話你知附近有咩食有咩睇

係住Verona果次條鎖匙開唔到大門
好彩係個host走咗冇耐之後試下個鎖 (因為同host入屋果下個鎖已經唔係幾順)
如果遲少少通知個host佢已經飛咗去Brussels做嘢

巴打我黎緊都去意大利。。。 有冇上次住開嘅airbnb比較下
感激大大

笑左出聲
係日本仔on鳩姐
去韓國住過又唔見我有事

我之前日本韓國都住過, 都係冇問題, 仲要幾好
但我唔會話人地有唔好彩, 只係覺得自己好彩

笑左出聲

去台灣住過幾次完全無問題,有一次房東仲好靚女帶我地兩條仔去夜市添
無保障我都覺既,要好睇彩數,所以通常我都揀啲多好評既黎住,咁就無咁易中伏
係日本仔on鳩姐
去韓國住過又唔見我有事

我又唔見得D韓閪有幾撚醒

可能他們已被偷拍了過程,去my AV super做左影星,你錯過了機會
去大阪 住左間響心x橋附近既
超出色 好大 又平 又有禮貌
可能好彩啦
打左十鳩幾萬次都冇人聽

咁你最尾住邊

最尾去左朋友個親戚度住左晚

個review係唔係好高分?
試過提早四五個月租日本個airbnb。
但入住前三個月睇啲新既評價 九成都係劣評。
我聯絡個房東向佢反映,佢直程刪除左個房源。
我要求退全款,個客服話幫我唔到。
最後有二千幾係拎唔返

泰國都租過民宿,入住後先知道同層有裝修,
朝朝早俾裝修聲嘈醒。

以後都係揀返酒店住算。
旅行唔想掃興
之前泰國住
成條鎖鑰帶左返香港 上面個扣仲要房東巴黎買

咁你後尾寄返比佢呀
去台灣住過幾次完全無問題,有一次房東仲好靚女帶我地兩條仔去夜市添
無保障我都覺既,要好睇彩數,所以通常我都揀啲多好評既黎住,咁就無咁易中伏

邊間
求婚都住AIRBNB咁慳?

如果比人偷左鎖匙我會換鎖
到時比人爆點算
我覺得好合理喎呢個價
係日本仔on鳩姐
去韓國住過又唔見我有事

我又唔見得D韓閪有幾撚醒

所以咪話日本閪蠢先睇唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞