HKT 真係垃鳩圾公司

1001 回覆
356 Like 13 Dislike
拍得佢預咗唔撈啦
痴3根,但係有d um c4以上都好 pay架
好似有故仔喎
有無人知呢間公司既ISO係點樣過 之前有個呀sir 係做auditor 話好hea 就比佢過 所以一直唔敢用佢地服務
ISO27001?
你有冇聽過repeated fault?
好似未喎分享下丫
話說十年前, 有班戇鳩um同ssm,David, Raddy Chan. Patrick kwok ,Agnes,Tom Lee等人, 成立咗一條新team, 專接repeated fault. 只要個喺隻call度話: 我又用唔到喇。 我已經唔係第一次係咁。 只要有相關字眼或者提及過repeated呢樣嘢. 就由呢條新team handle

而呢條新team係由一班擦鞋仔新同事處理 佢哋大概做咗半年至一年。 佢哋成班人本來都食煙飲酒玩埋一堆。 而當中有一兩件白痴仔。

所以有啲同事一接到個客話係repeated就tran過去. 如果唔tran, qa會係零分

而當時ssm 亦都話歡迎大家tran過去.

嗰條新team係要減少 complain, 同埋ma接call量

同事你認為呢條team有冇需要成立先? 如果而家呢條team仲存在 同埋如果真係有客話repeated 你會唔會tran過去?
重點你要記住唔tran過去qa會零分
Tran,乜鳩都tran
又一6uo 事件
Tran 到佢媽都唔認得
你哋兩位都講得冇錯,好多同事都tran 過去。 久而久之佢哋只係接某幾個frontline tran 過去嘅call. 睇人嚟恰。 有啲新人frontline tran過去畀佢哋屌。 但係um又唔理。 每日返嚟嘅工作99 percent係打j食飯吹水煲煙'。 但係呢班友就好得班um ssm信任。
yeah
呢橦野既19文化係咁
講故之前你知唔知大大team以前有條sales F君!你識唔識佢?
F 君個名 F 開頭定姓係 F 開頭?
FF
我都唔知有乜尻用,真係要起條team,一定唔係用呢班友
本故事純屬虛構如有雷同實屬巧合。

話說有兩位同事, overnight嘅時候ot, 喺5樓take嘢, 之後畀其他同事撞破, 跪喺度喊曬口求人唔好報警. 都係條戇鳩隊嘅成員。 所以嗰隊真係人才輩出 呢兩個人走嘅時候啲高層都好睇好佢哋, 同埋同啲高層好熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞