HKT 真係垃鳩圾公司

1001 回覆
356 Like 13 Dislike
是咁的 我地office就係沙田

位置就係對撚住新建既帝逸酒店(即刻黎緊會做隔離中心之一既酒店)
唔撚洗諗有home office
當然係要繼續返工
大公司理撚得你死
口罩又只係每日提供一個咁大把
重要係質地勁撚差個d

hkt支那d office 一早停鳩晒
我地?咪對撚住個疫區都要返工

先唔講黎緊有冇得停
咁沙田office有9層 每層有唔同department
on99黎緊話要大兜亂

e.g. 1樓部門某d人要去其他樓層咁
而其他樓層既又要落返去

好聽d就:
「為防止一個部門感染成個收皮,要分散去唔同樓層」

事實係搞到唔同部門交叉感染=攬炒

DLLM 好似林鄭咁撚識玩攬炒
真係痴鳩線

垃圾公司,狗也不屌
垃撚垃公司
李rich柒老闆,狗到仆街
咩部門,我home office左半個月..
Home office表示
睇腦細㗎咋
樓主一定係係HKT 做啦?
快手搵2佬& 全部高層email 出黎send 俾佢地再cc 俾報館&政府
間公司想害撚死人咩
我都係果頭返工呀中石化對面
你地C記啲前線仲慘,話就話番12-8,其實係番左鋪頭係倉打Call
沙田機樓個話事人一向戇鳩架啦,
一間電訊公司仲要鳩咁多個 app 但係唔比喺 office 用電話,仲要某 d 樓層鎖埋上網淨係睇到 intranet。之後講到懶有道理咁
利申返lkt口罩都仲未見到有得日日拎 home office都要夾硬分3個batch 大公司黎講都夠垃圾
公司係正帝逸酒店對面
都係冇home office
好彩唔洗日日返去

留名睇幾時成個沙田區攬炒
大撚把呢啲公司,特別係工程界
所謂嘅防疫措施形同虛設,講咁撚多廢話就連高峰期home office一兩個星期避一避風頭都冇
包裝到自己好似好著緊員工但根本理撚得你死
番lhk嘅表示home office緊
返緊沙田表示駁唔到
支那call centre復工未?定又延期
呢間野出名西, 有咩想知
沙田係call center
人地home office, 佢就叫啲staff 放假OT返去做野
好多人繼續報 OT 返工 CLS

重為 d 垃圾公司於非常時期 physically 返工博命
小心有錢冇命享呀
你唔resign點睇都係你問題
你叫好啦,仲有一個口罩,我連一個口罩都無,要自備,你HKT來講算好好福利了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞