HKT 真係垃鳩圾公司

1001 回覆
356 Like 13 Dislike
緊係每個月射波啦佢老味,正常公司一年加3-5% 人工,呢度幾年都加唔到 5%唔係hea 住做,射波做秘撈呀
好多人都做唔到所以咪冇得升又冇人工加重要做frontline.
所以個個都 hea 做都好正常,BTW 聽聞係呢橦野先咁仆街,其他部門好多待遇未去到好但係都唔差架,係呢度個濕鳩 VP 同其他膠層唔爭取返黎
次次爆完獲得張爛 9 thank you card 加幾粒糖同枇杷膏,但係同你講喺位唔比食野飲野都只可以飲水,驚你整污糟d 地氈真係 屌佢個女
張thank you card仲一式幾款俾你㨂架
真係多謝晒我攞嚟攝枱腳唔好
乜yck嚴咁多
lck任玩電話同較acw吹水
好有共鳴
撕鳩爛佢掉啦見到張咭上面果兩個閪名就眼冤
因為 yck 個 VP 心理唔平衡,兼且個腦漏咗喺60年代,所以只識奴役員工,唔好話玩電話,喺位飲野都只可以飲水, 你話佢係咪內分泌失調,腦缺腦?
仲戇鳩到,玩特擊巡倉,睇下邊個個位有紙,個袋同電話冇收起,直頭監獄風雲一樣
醒目, 每年都五十日假 好撚過 五年加5%人工

你有朋友你教精佢哋唔好 對呢度有乜期望
成功幫你哋爭取到咁佢哋咪慳唔到budget。 第二 其實未到bb2。 喺公司架構你都係只不過係一個frontline. 就算你係um,ma. 你都是不過係一件冇價值嘅廢物. 既然係冇價值嘅廢物使乜同你賣命, 永遠記住自己開心最緊要. 其他嘢理撚得佢死
根本 佢就係白痴, 大家記住唔使到數唔洗讀為佢賣命。
呢個場從來都冇變過, 聽話擦鞋篤灰埋堆就上到位,又或者可以hea爆,sales co 唔到數唔識sell嘢 走去教人sales.
做唔夠一年升ma就去教啲老屎忽做嘢寸啲老屎忽,ccrm 仲更加好笑
support team 好多人唔識abc。
david帶領之下yckts 未執已經算係神話. 全靠嗰幾個sales頂住. 幫佢吊命,唔係一早執撚咗啦
高層們估呢個場係靠班second tier?其實都係靠各位frontline同事,但你地有冇當frontline係人?
我一路都係同佢哋講呢度有份糧比你 hea 住做,自己同時搞其他野搵真銀啦
正確,夠料的話、進修下,揾份政府工,仲hea
不過hkt你hea起上來同政府都冇乜分別,除左人工低之外
有冇人返開cwb
多唔多呢啲花生嘢
人工低已經
錯喇你,係Ringo條撚樣上佐黎先咁pk,以前個世界唔係咁㗎,啲老屎忽日屌夜屌都係屌Ringo,雖然果陣我度未入黎做,但我聽所有老屎忽都係咁講,Ringo未上黎之前係度嘅老屎忽
屌佢老母果張thank you card 真係燥撚佐咯,咪話派張金牛啦,派1舊都好撚過啦,仲有果啲Achiever’s club ,死佢去啦冚家產,派黎托撚咩
lck都係sales 同老屎忽,特別relocation team全部都係骨頭打古
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞