HKT 真係垃鳩圾公司

1001 回覆
356 Like 13 Dislike
聽講港島IT部門嘅part time幾好做架喎
你哋份底都高過我哋啦
Yck 果班 67 毛都見唔到條呀,唔好話派利是佢哋出現既時候只係睇你個位有冇紙有冇電話有冇袋同埋有冇飲水以外既野可能佢哋身體殘障,考唔到懲教所以入黎完夢
其實正式黎講唔係呢間公司垃圾,係 yck 果班膠層垃撚圾到極點
如果要搞佢哋,好似 H&M 咁自己搞個工會就有得諗,否則冇可能
你地可以試下集體SL,集體唔到數
呢度咁多人鍾意返工好難啦
所以班撚樣就係睇死大家唔齊心
求同事們齊心加油
我撚唔信你地個個到數
算罷喇,如果講到數,其實阿W Tam都唔係睇yck條數嘅,佢睇PRC場條數嘅,PRC一個FL嘅full target 廿幾三十萬,當然yck集體唔到數,低威尖當然畀人插撚爆喇,總體黎講對W冇咩影響,如果我冇記錯,成個yck個target 等於BIT嘅一條大team嘅full target 咁上下,當然,黎幾個月都唔洗睇數喇,摞正牌唔到數,然後d廢柴又去R低個target 㗎喇,要搞W梗係要搞大喇,簡單啲黎講要搞埋Ringo先搞到W咯
同hktv差唔多
搞左龍威先,要人知道佢辦事不力
其實唔會唔到數嘅,容咩撚易跑啊,只係大家都冇心做咯,返黎啲咁嘅閪工,都係鳩吹靠hea㗎喇。
空城計返兩三日,可能有對話空間
如果呢度既人唔係咁重奴性,班膠層都唔會越做越多仆街野囉有時真係唔抵幫,屌就識屌,但係要升級行動就唔鳩見影
之前做hkt, 同層有個人一個月返得3-4日
連續幾個月都係咁
你哋真係唔夠齊心, 好多年前我哋成功過

只要將喺公司嘅工作 當抗爭, 就可以改善生活結果
希望你哋知道喺公司搞事, 唔違反公司指引, 公司係炒唔到你

明就明唔明就算
入完一隻call之後aux十分鐘去廁所係冇問題㗎
Lm睇大家有咩行動
冇錯,對住呢d 極權就係要反抗,但前題係要班扮訓既人擺脫奴性。
講真.接受唔到嘅人 一開始就走左
留低嘅都係相對容忍度較高嘅同事
好明顯係HR 嘅strategy
流水式入人走人, 久而久之 留低嘅都係順民
所以你地抗爭到我會好驚訝
利申一早走左
見hkt嘅gt做得好開心喎
gt點同普通人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞