HKT 真係垃鳩圾公司

1001 回覆
356 Like 13 Dislike
Ringo 呢條撚樣閪就緊啦但係條撚樣上咗神枱,唔講其他丫,你睇林國誠同佢既分別爭幾日撚遠
係喎~DKLM 比張廿蚊金拱門,唔知以為自己外號瀟灑哥呀
其實淨係講 office 可以用電話呢樣野 lck 已經婇幸福喇
我肯定同你講ringo好過tom.
林生爭取到嘅福利真係好, 但係 y C k嘅福利未必關ringo事。 但同姓譚嗰個一定有關。 姓譚嗰個一日都係咁仆街大家一陣唔會有好日子過
啱呀~以前跟過林生,佢真係做每樣野都為自己班仔之餘,喺街見到佢,佢都會話好熟口面喎,但係唔記得你叫咩名,sorry ar... 冇錯,佢真係會同你講sorry就算佢係做表面野都好,起碼你條氣會順先。唔似姓譚同姓吳果兩個仆街對眼生咗上頭頂,成個畢家索名作咁既閪樣
唔好講到姓吳或者姓譚咁遠, 就算係尖隆威, 或者有啲um or second tier對眼生喺頭殼頂 唔起你哋啲frontltine. 你有冇呢種感覺?
林生淨係個commission system同埋底薪都已經無敵
hkt成間公司都垃撚圾
唔洗諗長坐一個位會加人工
想加人工唔該自己上portal申請調升
HR最垃圾
唔好同consumer group,yckts爭第一
你一個打十個做到隻狗加多你少少就話hr policy做唔到
但你走撚左之後又可以加多10k請外人replace你
睇下ceo接個女人個background
再睇下其他isp ceo background
就知依家公司只會繼續沉淪
其他部門就唔知,yckts你肯做狗,跟埋一齊衰,一定有得升同加人工
咁仲好,可以繼續尻hea
你覺得邊個S MA有料又肯幫人,又唔白鴿眼?
尖隆威閪就緊啦,部份 um 其實 ok 既,只係冇腦姐,SSM 就
係呀,所以跟佢做野既大多數都冇咁重怨氣,相反 yck 果班 76 膠層只會當員工係 9
Phoebe, Calvin , Raddy 有冇正眼望過班frontline?

Raddy靚女例外
林生 利是 叫唔出我名, 講聲恭喜發財身體健康 都尻派50
Yck 呢個第一真係實至名歸嚴重拉低咗 hkt 既公司形象, HR 快手搞掂姓尖同談果兩條渣子啦
親眼目擊親耳聽到、 三隻q a得84分 同radxy 傾完mon 過另外三隻。100分。 個同事個個月qa都100分
你哋自己諗辦法搞鳩佢易過hr搞佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞