#我要言论自由(支爆來了)

1001 回覆
1547 Like 28 Dislike
廿三條過香港人連罩都買唔切,政府唔保市民,消息唔流通

Fight for freedom!
中國人唔可以有自由 會亂架 唔好呀
算吧啦
佢地宜家先去到雨革階段
仲認為和平爭取到
仲屌緊香港人係廢青
共產黨唔會比佢地發芽
佢哋黐咗邊條筋,點解會覺得自己有言論自由
unpopular opinion:
其實我係到諗
如果牆國人呢有刻立即有咗民主言論新聞自由
即係不同意見都可以被接納 cctv式維穩亦不再存在 亦一篇報導可以有幾個角度同時存在 民族主義式維穩亦會少咗
資訊得以流通 牆國人接觸到西方賢哲思想 如社會契約 公民抗命
對於九成人嚟講 接受到咩資訊就塑造你咩思想
失去咗嚴密資訊管控 極端民族主義 親政府思想 甚至大一統思想都唔再係每個人出生就具有嘅default思想

所以至少有部分人係會轉馱
“牆國人有自由民主就會更壓逼香港人”
但其實有可能比現時ccp動用全國之力打壓更差咩
搞集會追悼李文亮connect 中華兒女la, 突顯香港人先係中國人嘅好朋友, 消除共黨立下嘅仇恨。
李文亮手足,希望全中國人都唔好忘記佢
講就兇狠,做就……
我覺得未必,以大陸以往既示威過程應該唔會係和平,一黎就暴動級別
琴晩啲#我要言論自由#乜都del 晒喇已經
ff 小陣

【廣傳】今天只做一件事:撐醫護
https://lih.kg/1866517
全國起義?會唔會太低估中國人既奴性,和理非都打嘴砲打左半年幾,起義未?齊上齊落未?
爆吧
笑料
出到門口先算啦
咪撚啦 共產黨一直係背後桶國軍
冇反對 係睇死佢地做唔撚到
#我要言論自由
#天滅中共
哦👌🏼肯革命再講
同一陣線先有影響力!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞