#我要言论自由(支爆來了)

1001 回覆
1547 Like 28 Dislike
我覺得連登仔要學識一樣野

呢個世界好多人價值觀同我地唔同, 我身邊有朋友支持武統, 有革命派, 有港獨行動派, 亦有美帝移民撚

個重點係佢地係咪可以響平等公平既地方溝通, 而唔係用中共式滅聲既方法去批鬥人地, 更加唔可以將一啲core value放得比人既生命更高。

人死如燈滅, 李文亮先生政見同我地一定唔同, 但係咁樣唔妨礙佢成為中國民主革命既icon.

加上而家支那出現民主聲音既苗頭, 佢地成功既話無論對佢地對我地都係好事, 咁何樂而不為?
佢地以為自己追求緊自由
但佢地一早默許咗有限度嘅自由
根本唔明白自由嘅真諦
所以佢地永遠唔會得到真正嘅自由
你話鼓吹 其實有咩文化唔吹先?
我真心唔明你點解要起曬鋼咁?
你答返我你有咩唔會接觸到呢樣野先?

特朗普係商人黎 佢會想自己拎到最大舊利益
為咗利益 緊係比中國入去啦
呢個世界 都係要靠下班中國人嘅錢先行到
話鬧交啫 兩個都唔會比對家仆街
要點做 佢心知肚明

不過佢今次真係強烈笑鳩習維尼做得幾差就真瞓教 起身先應 早抖
呢個咪就係大量媒體控制下嘅可怕囉,佢撚知你爭取緊啲咩?

牆內嘅一般人,大多數接收到嘅資訊都唔係事實之下,作出嘅判斷都唔能夠反映佢係一個咩人

Garbage in, garbage out.

that's why freedom of speech咁重要
鼓咩吹咩??
仲trump? 支國入WTO幾時嘅時呀? 美國由打完WWII開始幫中國啦
美國咪就係好似你咁天真嬌左好耐 以為可以建設民主中國囉
結果咪依家咁撚樣囉 養撚到隻巨嬰肥肥白白
時間問題
好快佢哋就會意識
「和平理性非暴力」式抗爭

係無撚用嫁
歷史只係不斷喺唔同嘅地方重演
當佢哋受到暴力鎮壓嘅時候就會明
我唔知你想表達d咩 可唔可以解釋下。
世界係一陰一陽架啦,北韓思想統一全球第一都有脫北者啦,台灣口罩禁止出口以保一方平安都有人反對啦,無可能無反對聲音。
我唔知你想表達d咩 X2
藍絲 反侵 陰陽 都可以擺埋一齊 .....
估唔到2020都仲見到依啲中華情花毒論點
唔講以為番番2014 15
no eye see
講得幾好
運登仔所有野都係非黑即白
咁好嘅機會都唔利用?
唔係要你民主中國 但上面愈亂愈對我地有利
有人撐警 有人撐抗爭者
有人支持侵侵 有人反對侵侵
我反共 點解唔可以有小粉紅撐共
作反了?
支持止暴制亂
上面成班on9仔,如果支那有自由,第一個死既一定係香港
屌 溝通不能 ......
自己睇多次pelosi個例子代表咩
只要推翻到中共
香港先可以獨立
十年難得一見既契機

希望班大陸人生生性性
如果今次都反唔到
佢地真係返翻入老母個閪到算

主權在民 香港獨立
但要記住
最好既情況下都只係支爆
冇可能we connect到
除非大部分中國人無曬擴張意識同帝國主義
一日唔係 一日香港都好危險
好難connect到
會Hang 機
係 溝通唔到 下次再傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞