#我要言论自由(支爆來了)

1001 回覆
1547 Like 28 Dislike
好似721咁,藍轉黃都係好事,多個朋友好d
支爆
一齊反攻中共,天滅中共先真正幫到香港
幾時血腥鎮壓?想睇
咪on9
從來唔係朋友
口講要言論自由,轉頭咪屌鳩你港獨廢青
佢哋班傻閪先唔會

真心cls,假搶救,真維穩
如果美國願意重新扶正中華民國,等後中共時代可以有序落幕,對全世界未嘗唔係一件好事
我地撚有暴動咁撚和平都叫暴動?
如果中共倒台 香港仲洗唔洗獨立...
香港廢青涼住冷氣食住花生睇佢地造反
讀緊u,即係有錢人家

武昌起義是1911年10月10日(清·宣統三年八月十九)清朝新軍等力量在中國武漢武昌發生的兵變:旨在推翻清朝統治,也是辛亥革命的開端。

黃花崗起義失敗後,一部分革命黨人(共進會和文學社)決定把目標轉向長江流域,準備再以武漢為中心的兩湖地區發動一次新的武裝起義。在清廷將部分湖北新軍調往四川平定保路運動之際,留守湖北之新軍中的革命黨人遂計劃在1911年10月16日發動革命。但10月9日事跡敗露,導致革命黨人彭楚藩、劉復基、楊宏勝遭處死,新軍中的黨人害怕被追究,躁動不安,10月10日晚間黨人金兆龍、程定國因為偶發事件槍擊排長陶啟聖,釀成變故,熊秉坤、蔡濟民、吳醒漢等革命黨領導人於是先發制人,齊集猛攻湖廣督署,湖廣總督瑞澂出逃後督署陷落,至12日攻陷武漢三鎮,成立中華民國軍政府鄂軍都督府。

武昌起義的成功發動,使中國各地陸續響應革命黨人推翻清朝的訴求,最終結束了中國長達兩千年的帝制政體,建立了中國史上第一個共和國,即中華民國,是中國走向民主共和的開端,在中國歷史中具有里程碑意義。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%AD%A6%E6%98%8C%E8%B5%B7%E7%BE%A9
算吧啦
但係武漢肺炎擴散緊,我諗冇人會呢個時候上街lor,驚傳染
好日唔醒
依家先嚟醒?
講到尾trigger point咪又係驚奶野
隻毒一冇咪做返順民囉
留tag有鬼用咩
太遲喇 日日鬧我地廢青
做d cap返twitter911單野比佢地啦,咁鍾意吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞