歡樂馬介休討論區

1001 回覆
249 Like 62 Dislike
身材又好(腳除外)
仲識接黑gap d賤格野
仲要親民同carry 到短髮
我都唔鍾意睇出糧食好D
有集情竟唱歌遊戲 mary係咁衝出嚟話點解佢唱個啲唔得搞到條片好尷
唱歌ok但玩game真係不了
同你調返轉 以前鍾意馬介休,依家鍾意微辣多D

以前四子 bobo 花姐 玩得夠放夠好笑,龍哥太空人
玩D game 好睇,但係依家似想搞大製作,但係眼高手低,做出黎效果真係唔算好,反而以前簡簡單單仲好
係拍片同後製進步左好多。依家我自己都剩係睇龍哥同華俊,花紅。黑gap,凌永豪比起以前無咁放。而裴先達真頭係尷尬bobo 太錫身,太想keep住女神形象

對比返微辣,藝人多好多,新鮮感大D,同埋明顯財力資源經驗各方面都比馬介休優勝。

我都支持馬介休,但唔係盲撐。有問題要提出黎,比佢地知道,去改善同進步
唔知佢地個心點諗,會唔會視微辣係直接競爭對手,如果想追真係要努力,都有好大改善空間
Vivi有係fb講過佢啲高中fd,好似淨係拍過一次咁多,應該搵唔到名。
除咗vivi女神
其實貨櫃車都幾好
無腦協會嘛
吓,一個叫玩員,一個叫藝人,
情況就好似當日hktv vs tvb
微辣,一個雞wing拍vlog已經尷尬到喊出嚟
條咩煮詞人拍咩綜藝已經明抄
依家微辣剩係會睇大排檔
緊係知兩間公司好大分別啦

微辣點止雞wing,煮詞人尷尬如明抄,雲吞,阿美尼亞,蘇菲,多姐都難頂添啦。

但係人地多選擇嘛,覺得上面班人柒既,仲有豪dee ,加蔥比你睇,覺得佢地on9既,仲有霍哥蘇霖,覺得呢對偽情侶嘔心既,仲有Rachel 阿軒,覺得樣衰,仲有Rosalina 阿Paul .....仲有tina, roberto,sofia, 兩姊妹......係選擇真係豐富好多。

但係馬介休選擇太少,黑gap有時真係好尷尬,裴先達玩多玩黑黑地面,谷住強顏歡笑咁,咁如果我唔想睇佢地可以睇邊個?vivi bobo 忙已經少左好多出鏡,基本上真係靠龍哥,rico 頂住。

出糧食好D,仲有無兒問,black magic,其實都好尷尬。係旅旅旅同修理皮好D,但係修理皮太少

微辣D 綜藝有時係無聊,但係好多明星肯上黎做嘉賓,互相宣傳,所以吸到觀眾。

所以唔係咩 '點解馬介休紅唔起,點解咁好睇但咁少view",因為係呢個市場上,同類型競爭對手比佢資源豐富好多好多。

所以馬介休如果想多D views, 就要係創意上面落手同埋要招募更多既玩員
師兄,我都明你嘅諗法,玩員確實係冇咁多選擇,可能觀眾都係睇個幾個。只不過,其實微辣都係靠幾個人支撐,觀眾都係睇個幾個。所以系咪多選擇就系好?咁樣好似令到其他藝人有D多餘。
其實出糧食好D系令到好多人更加了解到澳門有D咩食,唔洗每一次都食個幾味,所以出糧食好D都有佢既好
而玩員方面雖然冇微辣咁多,不過亦冇師兄所講既咁小,仲有Mary, 芊華,conil, Jacqueline,豬豬等
一班專業藝人 同 一班業餘玩員
其實我覺得係財力分別之下, 馬介休其實已經好成功
專業咁耐得豪Dee一個上到電視,仲要佢靠自己。
佢啲新玩員真係好撚唔掂
豬豬同amber真係不了

我覺得佢地應該好好利用下唔同玩員嘅特質
好似芊華應該拍多啲出糧食好啲
因為有啲片真係唔係個個拍都好睇
Amber同豬豬個兩集出糧食好啲真係睇幾秒就想走
好明顯係班舊人開始各有各忙, 夾唔到時間
應該得rico龍哥花姐個啲最多時間拍啦
其他人一係返工一係讀書
不過如果佢硬推新玩員就應該睇少啲啦

Btw新一集旅旅旅幾正
有冇人推手推上10萬view
想下次見貨櫃車去旅旅旅
睇龍哥、黑gap、rico 夠做啦
江sir同靚仔達
兩條友分開睇好尷尬 成日都就爆就爆咁
一齊拍就好好笑
鬥癲
對上條片已經係俄羅斯練膽大法??
個集都好好笑
最尾格硬做9佢笑到我gapgap聲
辣王又係好正
兩條癲佬
個個賽季真係幾好睇 不過佢地d懲罰好似成日都走數
呢個就係問題,本身撐住個channel 既主力忙緊,呢段期間搵邊個頂?頂既人又頂唔頂得住呢? crew 深度問題
龍哥係咪仲有裸跑未找數
以前睇豪dee覺得佢on9得嚟又幾認真(佢自己出果啲片),但係新果集綜藝之後開始覺得好假,真係好難相信條數學題會唔識計想棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞