陳雲fb出post話青政參加立會補選 游蕙禎:一定係咁

376 回覆
6 Like 4 Dislike
人地扮花樣年華都唔夠香港
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

陳雲成日講既 華夏, 即係變種既大中華主義

香港係所謂華夏文化嘅地方,旗袍都係其中一個產物。

注意我用所謂華夏文化。

你用漢字/中文字,你都係大中華主義囉。
白痴仔。

有料嘅話好似韓國日本自製文字。

實際上大家都係用緊粵字, 只係你無視粵漢之別

而家個set字就係係度。只係用法,發音,解釋,寫法有異。

韓國日本就係有本事用Alphabet,唔係Character為文字基礎。

你用漢字/中文字,就係「大中華主義」嘅承傳者。
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

泛民係「建設民主中國 / 華夏」
云伯係「建設文化中國 / 華夏」 (連民主都唔駛要, 有華夏文化就萬事大吉)

某程度上, 係比泛民更智障....

//云伯係「建設文化中國 / 華夏」 (連民主都唔駛要, 有華夏文化就萬事大吉)
//

依個已經係大話。

佢只係覺得「直接民主」比「間接民主」差。佢冇否定「民主」in general。

民主根本唔係萬能key,適合任何社會。

民主只係一個機制去抗衡獨裁者(但係又例外 - 希特拉)。

同支那五毛既說法一樣

現實,無一個國家全部用「直接民主」。依個係事實。
呢條中坑成日mon住喂精fb做乜
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

云伯係「建設文化中國 / 華夏」 (連民主都唔駛要, 有華夏文化就萬事大吉)

//云伯係「建設文化中國 / 華夏」 (連民主都唔駛要, 有華夏文化就萬事大吉)
//

依個已經係大話。

佢只係覺得「直接民主」比「間接民主」差。佢冇否定「民主」in general。

咁唔通泛民一直講緊既爭取民主 係指 直接民主咩 on9

普選(冇篩選)就係直接民主。
白痴仔應該去上基本政治101。

直接民主/間接民主
依啲基本概念都未識得分

就學人講政治
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

//

依個已經係大話。

又係到玩 扭曲定義?
而家歐美一般民主國家實行緊既係 代議政制/民主制, 依個都係泛民一直爭取緊既野
而直接民主係21世紀基本上淨係得 瑞士某幾個州用緊

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170119/bkn-20170119204808848-0119_00822_001.html

已宣布參選特首選舉的新民黨主席葉劉淑儀,今晚(19日)與民主黨(白鴿黨)各中委閉門會面,雙方會面約1小時,會後葉劉淑儀稱,雙方討論包括政改及《基本法》第23條等多項議題,她承認雙方最大分歧是對民主的看法,她不會支持撤回人大831決定,對方則堅持要「冇篩選」的普選方案。

9527~ #48157你好撚柒!
白痴仔已經無時無刻上網打飛機咖啦。
都可以對時事政治,咁撚唔熟書。

話緊你呀,柒頭,9527~ #48157!
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

//

依個已經係大話。

又係到玩 扭曲定義?
而家歐美一般民主國家實行緊既係 代議政制/民主制, 依個都係泛民一直爭取緊既野

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170119/bkn-20170119204808848-0119_00822_001.html

已宣布參選特首選舉的新民黨主席葉劉淑儀,今晚(19日)與民主黨(白鴿黨)各中委閉門會面,雙方會面約1小時,會後葉劉淑儀稱,雙方討論包括政改及《基本法》第23條等多項議題,她承認雙方最大分歧是對民主的看法,她不會支持撤回人大831決定,對方則堅持要「冇篩選」的普選方案。

你post 葉劉出黎做乜柒? 9唔搭8

831個有中共篩選既普選連直接 間接民主都唔係,係假民主

繼續兜啦,柒頭。bye。
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

//

依個已經係大話。

又係到玩 扭曲定義?

有冇讀過書
直接民主唔係咁解
唔識就wiki下
冇啦啦屌鳩人
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

//

依個已經係大話。

又係到玩 扭曲定義?

你是旦 hightlight 我講一句既有咩意義?

唔洗去查書, 自己求其google下都知道咩叫 直接民主 咩叫 間接民主

我就未聽過任何一派既學者講過 普選=直接民主

死熱狗你都係縮返去 搞是非搞私怨啦

你老味!

http://www.cityupress.edu.hk/Template/Shared/previewSample/9789629372897_preview.pdf

//英國2016年6月24日舉行公投,1,740萬公民參與投票,結果以
52%–48%比數,決定脫離歐洲聯盟,舉世震驚。先不說對全球金融
市場、歐盟未來與大英帝國完整所帶來的立即和潛在衝擊,這件事是
包含民主、民意與民粹的最佳範本。公投跟普選一樣是直接民主
52%對決48%是民意的確切表達,以英文來說,就是 The people have
spoken!;脫歐則是民粹操作的後果,反映英國人民對國內精英與全球
資本主義的不滿與抗拒。//
梁游再出選機會好微,
因為好多本土派已對佢哋失去信心。
青城熱狗慣常手法:

扭曲定義(永續基本法=實然港獨)
遊花園(熱普城果套唔work又點?本民青宜家又咪輸)

無視問題(睇唔到熱狗青城無誠信、收紅色資金有咩問題)

偽造事實(fact check: 熱普城從來無玩內鬥,只係全世界不斷抹黑佢地)

人身攻擊(戇鳩仔獨派以拎住個keyboard以為自己好勇武)

雙重標準(熱普城浪費十五萬票先贏得一席無問題,本民青被dq輸左兩席浪費選票應該道歉同割蓆)

御理、新痕結衣經常用以上手法妖言惑眾,大家要提防
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

香港係所謂華夏文化嘅地方,旗袍都係其中一個產物。

注意我用所謂華夏文化。

你用漢字/中文字,你都係大中華主義囉。
白痴仔。

有料嘅話好似韓國日本自製文字。

實際上大家都係用緊粵字, 只係你無視粵漢之別

而家個set字就係係度。只係用法,發音,解釋,寫法有異。

韓國日本就係有本事用Alphabet,唔係Character為文字基礎。

你用漢字/中文字,就係「大中華主義」嘅承傳者。

你都痴LUN線, 你用阿拉伯數目字, 就係阿拉伯文明嘅承傳者

係 因為外來文化
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

其實係

//

依個已經係大話。

同支那五毛既說法一樣

現實,無一個國家全部用「直接民主」。依個係事實。

同支那五毛既說法一樣

依個係現實世界中嘅現實政治

獨裁好危險
全部直接民主一樣危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞