陳雲fb出post話青政參加立會補選 游蕙禎:一定係咁

376 回覆
6 Like 4 Dislike
有無青年新政巴絲可以解釋下旗袍同香港文化既關係?

kk你同熱狗一齊炒車開唔開針
人地扮花樣年華都唔夠香港
咁咩年代先岩陳云既香港
游B著到成隻雞咁,想點?

唔計政見,所以陳雲咪寫

//陳雲撰文稱「青年新政酬謝各位去年投票支持,他們會在補選再來。現在,他們開始選戰的文化品味宣傳了」,他又指支持青年新政的年輕人會接受,「因為他們就是游小姐同一類貨色」。//

連個叫雞呀伯都吼。

咪係一個港女 扮靚著衫打卡上facebook
點解雲伯咁大反應?
奶閪算係邊度文化?唔會ban啩?
利申:用下體投票
政權獨立同文化有乜關係?
咁講啫係支持港獨就唔可以揸筷子,講中文

其實諗落 1.香港真係無悠久嘅獨特文化
2. 同傳統華夏文化脫軌嘅係中國,唔係我哋

咁應該點說服國際法庭
事關文化呢家嘢無得臨時創造...
青政再選會連保證金都收唔番

選民唔係傻既,你估個個都係連登仔咩
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

陳雲成日講既 華夏, 即係變種既大中華主義

其實係

泛民係「建設民主中國 / 華夏」
云伯係「建設文化中國 / 華夏」 (連民主都唔駛要, 有華夏文化就萬事大吉)

某程度上, 係比泛民更智障....

//云伯係「建設文化中國 / 華夏」 (連民主都唔駛要, 有華夏文化就萬事大吉)
//

依個已經係大話。

佢只係覺得「直接民主」比「間接民主」差。佢冇否定「民主」in general。

民主根本唔係萬能key,適合任何社會。

民主只係一個機制去抗衡獨裁者(但係又例外 - 希特拉)。
咁咩年代先岩陳云既香港

周帝國時期岩云伯

陳雲成日講既 華夏, 即係變種既大中華主義

香港係所謂華夏文化嘅地方,旗袍都係其中一個產物。

注意我用所謂華夏文化。

你用漢字/中文字,你都係大中華主義囉。
白痴仔。

有料嘅話好似韓國日本自製文字。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞