陳雲fb出post話青政參加立會補選 游蕙禎:一定係咁

376 回覆
6 Like 4 Dislike
[url]http://www.facebook.com/wan.chin.75/posts/124791874357435
[/url]
陳雲: 漢賊不兩立,王業不偏安。香港獨立就是偏安,不會長久。故香港不應獨立,除非中國因分離而香港要自保。

香港主權獨立的基礎,是加入中華邦聯。這些思想,好多香港人不懂得,因為英國人無教你。

城邦論及遺民論,三令五申,但智力低下的人,不明白就是不明白

其實我係幾同意陳雲嘅說法。
香港係依個moment,係無獨立嘅條件,因為鄰國太強。
香港強過鄰國,而香港獨立嘅契機係係198X,要怪就怪你父母。

=============================================
你搵到「衝紫荊廣場」比我睇先啦!面對事實,唔好打飛機。
同城邦狗熱狗討論係浪費時間個思維同五毛左膠一樣

當係狗咁撚下都唔錯

我都覺得。

我淨係等睇陳雲statement回帶。

就有隻狗狗自己比嘢我睇,目不暇給。

當係狗咁撚下都唔錯

我都覺得。

當係狗咁撚下都唔錯

我都覺得。

狗伍貳柒,我淨係等睇陳雲statement回帶。

//陳雲: 我是華夏天朝主義者,華人第一,我們華夏即使落得頹垣敗瓦,也是人類最偉大的文明//
陳雲話自己係「華人」都唔得?「華人」已經好中性。你真係好撚白痴,你咪用外語同我講嘢,證明您連「華人」嘅特徵都無。

當係狗咁撚下都唔錯

我都覺得。

//陳雲: 我是華夏天朝主義者,華人第一,我們華夏即使落得頹垣敗瓦,也是人類最偉大的文明//
陳雲話自己係「華人」都唔得?「華人」已經好中性。你真係好撚白痴,你咪用外語同我講嘢,證明您連「華人」嘅特徵都無。

冇話唔得, 大中華膠都係咁講

你用粵文,就係「華夏文化」嘅傳承。就算去到外國,「x籍華人」係Ethnicity。

種族係華人,根本走唔甩。之後你可以去細分,香港人定係支那人。
咁全世界用 阿拉伯數字既就係印度/阿拉伯人

全世界講英國既都係英國人

on99

「華夏文化」嘅傳承!

我屌你老母,唔好「盾章取義」

日本漢字都係「華夏文化」嘅傳承,但係日本唔係華人。

我都唔明白陳雲話退出政壇,仲留意游蕙禎做乜、又

留意自己有無上報,真係口是心非。

感謝狗狗自己比嘢我睇,目不暇給。

我大把正經嘢做,一陣間睇。

感謝狗狗自己比嘢我睇,目不暇給。

我大把正經嘢做,一陣間睇。

快d答我咩叫盾章取義先啦廢青

你嘅存在責任係搵陳雲嘅statement,狗狗要交功課,滿足下我依個主人先得架。
https://lihkg.com/thread/186813/page/5?ref=android

新痕結衣,我畀咗成晚時間你,你都未駁到我?

係咪又想懶皮扮睇唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞