召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(57)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
練好點搵磨擦點,盡量控制到架車有咁慢得咁慢,咁就可以爭取到時間扭同埋睇位,又唔會扭死軚
新手留名,最近屋企人係咁叫掛返學牌,但佢地冇諗過學禁時間。
自問岀車係為代步去轉車站轉巴士,自己亦有46牌,而家26學牌ing。
有個問題想問下咁多位ching。
究竟1. 永遠唔掛學字until比狗捉?
定2.照掛學字然後學禁時間比狗捉/其他司機報串?
嘅嚴重性大啲or一樣
唔洗講咩p牌左先好岀車唔好累人,點都會揸睇下邊個做法對其他馬路使用者好啲
補充,岀車時間朝6晚6。 日頭係冇問題,但夜晚有問題。每日燒4條索帶都好撚煩
想請教下 如果想整學牌可唔可以郵寄或者去長沙灣交箱
仲想打電話去運輸署問 打極都打唔通
同埋我師傅教到左回軚位可以直情踩停架車佢, 等自己準備好回軚先鬆BRAKE比架車繼續行, 我自己考個陣都有咁做阿SIR都冇肥我
快而保,泰加
可以
你收工係無掛又禁學
你咪等下囉 7點半就得啦
基本上你預咗會暫時停車都要N波
你cfu水鳩你 轉得啦
如果你係考自動波
tick唔tick/肥唔肥 好似係睇考官心情
有人全程D波一樣冇事
但標準動作係短暫停車就N波
做埋你就當少個包袱

棍就唔洗諗一定要入N啦
紅綠燈前同 有停車牌嘅路口最好n 波 拉手制
斜路停都要 n 拉手制/ 有時有d 路考車 要你入P 波
我記得有次係石鼓轉出巴庫街無拉手制就比人剔左一下
但明明記得個藍屍屍虎講唔洗 所以 最好停車果時 拉手制
唔係架就係 溜前
入唔入N 唔重要最緊要架車停定拉實手掣唔好溜

係駕院叫你一要入N 姐岀到街冇入N 都照pass 架
仲伏都仲有
遇到好師傅要拜神
我嗰個睇足三個鐘漫畫不過見佢冇遲到冇早走必要時都會屌一屌我就算
多謝指教
AT 洗鬼入 N 波
AT 一定唔洗停車 N 波
自己睇車嘅說明書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞