召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(57)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
真係好on9
返元朗駕院9成9冇對頭車
咁岩我返入學院冇望 佢話我冇讓
係考運氣
睇下抽唔抽到正常既考官
第一次考見對面車慢又遠
我順勢劈入彎就肥左
第二次臨收工時段考,衝幾次燈尾又推的士都無事
返學院個彎先咁判我 真係好大打擊

平時畀師傅屌到仆街,只係識屌我話唔明點解咁都做唔到
但呢幾日竟然有個補鐘師傅話我手車其實算定,仲要畀到D具體改善方法
呢家先發現有個好師傅嘅重要性,早知搵佢上多幾堂補返D自信
到暗斜位如果太急你可以踩停慢慢搵感覺, 但唔可以停左扭死軚
我每當同一時間比多兩樣野我做,而且我唔熟就會亂,亂到空白唔知做緊咩,師傅講咩做咩 自己唔識思考,第一次考試泊車上膊就心態亂晒唔夠集中,得一個過死車位我都可以太貼先轉出去搞到肥左,依家泊車好無信心 睇再多片都唔吸收,轉左師傅 今日重新學吊極力子同泊車掉頭,成件事唔同晒 教到我清楚左咩錯誤有咩後果可以點補救,
之前師傅剩係講點泊咩位扭軚,完全唔明泊車成套概念

當依家明左應該會定d,但去到考試都係靠自己,唔可以亂同做錯
好少會行工廠區條路
多數鯉魚門道/ 直上高超道
鯉魚易行但好易肥人,反而上山多人pass
呢個時間都ok
試下當學車係一種娛樂
有師傅係隔離睇住 教你點玩架車 係咁俾油
每星期最開心就係上堂

唔洗成日驚住做錯
一次唔得咪練多次 總會練熟嘅
可有原因?肥既位係邊?
不過有小小驚工廠區 真係好撚多死車
主要啲考官想快啲完下個所以叫去上山果邊?
我係跟街師傅,頭兩堂就係九龍塘學轉彎,仲要叫我要2波轉,之後出公路都會上3波,轉波要睇邊個位開始扭軚同去到邊個位回直,不過我依家有時都轉得唔好,我多數憑感覺轉,熟能生巧 你熟條路 就知個彎要點入

巴打你上到第幾堂
早兩個月2take考工廠區pass咗
轉入工廠條路 對面架泥鬼專登停低讓我轉先
好有愛
人間有愛。係咪大部分見考試都會讓一讓?
快期全部2月14
連排期都譏笑毒撚
一定係攞成日假去考架啦考完好早啲番屋企啦
一陣啲人收工就閃到仆街好撚危險仲要唔洗番公司俾人問 冇街去咩
用咗快期大法...佢話我唔符合重考資格,係未代表可以去拎正式駕駛牌
我都想知幾時拎得 新年前袋住個牌開開心心過年
新帖留名
今日生日出車
今晚運吉處月租場排隊
我:唔好意思我2月14唔得閒 麻煩你幫我執手尾啦
係。
有部分人唔中意
佢哋話差幾日咁急做咩 點解唔等7日
係呀,陣間出去搏下先
巴打 你係星期一考?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞