召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(57)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
加油
利申 上上星期天光道放學時間1 take pass
有架校巴停咗喺斜路 唔洗做斜路開車
拉左手制先當停車
快期請搵https://t.me/Xxuutpe
2-5日內搶到
運豬署有list
最驚抽中靠背籠道
最無信心係呢條
想請教巴打們,買新車上會係心咪一定要買全保?如果係嘅話又使唔使買足5年(因為上會分5年還款)?
使唔使跟車行買(2萬零錢1年好貴)定自己可以去其他保險公司買?

利申:P牌仔
最重要車慢軚快 車慢軚快 車慢軚快

Tick左你咩野?
我師傅都有咁教,佢話前提係左線好多車但右線好少車(講緊cut2次線前既個個燈位),依個時候你可以直接拎最右邊條線,咁就陣間直入中線再cut最右

另外,我第一次考個陣發雞盲,直接拎右線入黎緊中線再cut右線,考官都無話我
所以咪要考第二次囉
你岩 但第一次我衰比考官路口踏停我
我有野想問 第2 次考元朗
衰左 真係衰收尾入學院冇睇前面有車

重點 我想重考唔經學院
有冇得自己報/幾錢?
師傅教灣一開始唔駛轉得多,係轉到一半覺得唔夠先再扭,咁會容易啲

擰頭個動作真係要練上個Post有巴絲教行路都要擰頭
好習慣來 我而家學車都係到自言自語 打個左燈望下左右ok 行得
你自己去運輸署出過張路票就得。

政府文件例如路票嗰啲價錢一樣。
學費跟返你新嗰位師傅。
我唔係好肯定程序 我想快d考
唔想哂5千幾蚊 真衰得超唔抵

聽講元朗冇自己報?
元朗就畀要跟返元駕。
有冇快期睇師傅有冇幫你勾。

唔想報返元駕就要出城考。
但我而家熟哂元朗唔太想轉....
即係一定要硬食5千?
我由攞P牌當日到而家雪咗就快兩年,都分享下。
當初係2016年尾去報元駕,要一皮三,計埋有十六、七節左右啦。 都幾貴
2017年8月考,PASS咗乙部,
路試中宏業東街, 過死車冇問題,點知出返去,右轉入平時要CUT兩次線既位,佢踩撚停我,話我右轉得唔夠,一定上行人路,我當埸想屌鳩佢老母,就轉撚完,同佢講左邊仲有大把位,平時都係咁撚樣轉,叫佢落車睇,佢死都唔肯
最尾肥 採取行動同轉灣位置不正確

之後又俾多5千5
我由攞P牌當日到而家雪咗就快兩年,都分享下。
當初係2016年尾去報元駕,要一皮三,計埋有十六、七節左右啦。 都幾貴
2017年8月考,PASS咗乙部,
路試中宏業東街, 過死車冇問題,點知出返去,右轉入平時要CUT兩次線既位,佢踩撚停我,話我右轉得唔夠,一定上行人路,我當埸想屌鳩佢老母,就轉撚完,同佢講左邊仲有大把位,平時都係咁撚樣轉,叫佢落車睇,佢死都唔肯

呢句當我冇講過,加鹽加醋加得太過火

最尾肥 採取行動同轉灣位置不正確

之後又俾多5千5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞