召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(57)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

學車搵德安
考邊?加油
鴨脷洲,無咩信心
屌 幾時肯公佈呀
冇人,唔撚驚啦
衰左要比多5千啦,咪搞
其實依家係照考?
係咪全部改期?
同問 2用21號
應唔應該打去學校改期上堂
2月*
正,所以我租車都買最貴個隻保
我2月18考 但運吉署都唔開 又問唔到
3月頭考
但係張表4月到期
運輸署恢復有限度公共服務

運輸署今日(二月一日)宣布,為配合政府於一月三十一日宣布實施的政府部門特別上班安排,以盡量減低疫情在社區擴散的風險,運輸署將於二月三日起為市民提供有限度服務,直至另行通知,詳情如下:

(一) 金鐘、長沙灣、觀塘及沙田的牌照事務處,以及長沙灣駕駛考試排期事務處會於星期一至五上午十時至下午三時開放,提供櫃位服務(免試簽發香港正式駕駛執照服務除外)。已於網上預約時段續領正式駕駛執照/車輛牌照或申領國際駕駛許可證的申請人,請於預約當天的牌照事務處開放時間內,前往相關牌照事務處辦理申請。

(二) 金鐘的公共車輛分組會於星期一至五上午十時至下午三時開放,提供櫃位服務。

(三) 上環的過境服務分組會於星期一至五上午十時至下午三時開放,提供櫃位服務。

(四) 運輸署轄下的車輛檢驗中心會恢復正常服務。

為減低傳播病毒風險,如市民沒有急切需要,請於運輸署恢復全面服務後,才前往牌照事務處辦理申請。市民亦可以郵寄、投遞箱、或經由網上遞交申請,運輸署會盡快處理。

2020年2月1日(星期六)
香港時間18時01分
但都係完全唔知會唔會延期
按佢咁講,理解為得上述提及到嘅服務回復正常,而其他都係繼續停?
姐係幾時有得考
唯有打去問
有冇留意清楚係邊條線既車呠你先?你都識講你都未出右線,未必係右線呠你架,反而可能係你後面架車呠你架。點解會呠?好大機會係你減速減得太突然,或者你停左係到,令到後面車比你殺左個措手不及都唔奇。

比人呠唔使太上心既,有邊個P 牌冇俾人呠過呀,最緊要係一定要知道對方呠既原因,因為人地呠得你,唔計燥狂症個d 人,其實或多或少都係睇到你既行為同一般駕駛者唔同先會呠。諗深一層,冇左師傅係身邊,諗成有經驗既司機以「旁觀者」身份「提醒」你,其實對自己係P 階段都係好事來
有無p牌仔想買車傾下
考左半年想認真買架車操下
我一拎牌就買咗車
無錢養呀
買咗咩車
我買咗啲人最唔鍾意啲Kia Morning
我想搵人補鐘
好多問咗價 好多都話睇schedule
冇一個confirm 我幾時上堂
其實依家係咪冇師父返工?
而家仲有師傅開工嘅(有錢點會唔賺吖)搵多幾個平台睇下囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞