歡迎想砌模型o既巴絲入黎(10) PK鄧PK

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我講完都未出去買,btw一罐係咪好快用晒?我通常都係砌sd hg
https://youtu.be/yx5kUtQTpuY
呢個就係保鮮紙marble effect
但係巴打都做得好靚
保鮮紙大法好似本身係畫畫技巧黎? 但係都學到嘢
http://www.yaya.hk/blog/index.php/model-hangar/2174/
我係跟呢個
不過保鮮紙好似可以比手上做得更random
大家平時點除塵
孖星靜電掃
最近見到多魯基斯3 出左 電度版 (不過好貴)

MG 同RG 分別大唔大??

應該買邊款??多魯基斯3 邊隻抵玩 又型
多三mg 同rg 都係pb
即係一般模型鋪都無得賣
pb唔係coating版?
多三無出通販既mg rg
coating版係台場貨

台場00q
Av變色龍噴左骨 希望上埋甲唔會甩9晒
新手上路
想問問大家係邊度有得買水貼
幾錢 買左
3000円左右掛
各位大佬, 小弟有隻mg nu剩用過gundam marker畫左線, 放左一段時間而家想試下做消光

第一次想試消光, 想問下gundam marker油性畫線再用油性消光嘅話係咪會化? 用水性會唔會好d? 同埋水性會唔會高難度d?

雖然係強國人,不過呢條片真心講得幾好
https://www.youtube.com/watch?v=GYpxerkwmM4
其實問之前可以拎D 廢件試一試,好過你問人多多聲
三日三隻sr合金 其實唔難 慳返好多磨水口時間
咁 mg 版 同 rg版 既pb version
個設計係咪一樣

定係新既rg 設計 係新d

Thx brother們
一定係rg新過mg
想問下田宮隻74003鑷 係咪同普通莎莎買個d無咩分別
仲有隻靜電掃係咪真係咁勁 成舊水一支掃
我未用過雙星鑷但平貴攝係有分別
十幾蚊支果d分分鐘連rg 咁厚既貼紙都夾唔實
而隻靜電掃係真係有用
同埋佢仲有個細掃仔可以掃窿窿那那
但我會將佢歸類為奢侈品
我用老母舊咗嗰啲化妝掃
屋企多塵想試下把掃 又買唔到啱size嘅display box
我都係 所以想問下有無用過既巴打有咩大分別
定係純粹多個牌子賣貴幾倍既奢侈品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞